GTA, Red Dead Company Fortnite’ın Büyük Başarısına Cevap Verdi

GTA, Red Dead Company Fortnite’ın Büyük Başarısına Cevap Verdi

GTA ve Red Dead geliştirici Rockstar Games’in ana şirketi olan Take-Two, yine Fortnite fenomenine cevap verdi. Bugün bir etkinlik sırasında, Take-Two başkanı Karl Slatoff, Fortnite gibi büyük bir başarıya sahip olan herhangi bir oyunun, oyun için iyi olduğunu söyleyerek söze başladı.

Ama Take-Two kendi battle royale oyununu serbest bırakacak mı? Slatoff, “hızlı takipçiler” in bir trend izleyerek başarıya ulaşabileceğini söylerken, doğrudan kopyalar olan oyunlar mücadele etme eğilimindedir.

“Belli durumlarda hızlı bir takipçi olmak için söylenecek bir şey olduğunu düşünüyorum. Ama bir taklitçi olamazsınız. Yenilik yapmalısınız.” dedi.

Slatoff, Fortnite ve PUBG’nin aynı battle royale türünde bulunduğunu, “çok farklı oyunlar” olduklarına dikkat çekti. Onları oynayan herkesin bildiği gibi, Fortnite stilize, daha sıradan bir battle royale deneyimidir, PUBG ise daha seri bir görünüm ve his verir. Fortnite’ın kendini farklılaştırması ve bunun ücretsiz olması hiç şüphesiz başarısına katkıda bulunmuştur. Slatoff, Fortnite’ın üs yapım elemanının Minecraft oynayan ve oyunlara zaten aşina olan milyonlarca gençe hitap edebileceğini de sözlerine ekledi.

Slatoff, “Oraya çıkıp aynı şeyi yapıp başarılı olmayı umamazsınız.” dedi.

Yönetici, League of Legends‘ın sahneye çıkmasından sonra, diğer birçok taklitçi MOBA’larının patladığını ve mücadele ettiklerini gözlemledi. Slatoff, “Farklı bir şey yapmalısınız” diye açıkladı.

Take-Two’ın kendi royale oyununu yapmasını beklemeyin. Bu ayın başlarında, CEO Strauss Zelnick, Take-Two’ın oyunlarını yenilemeyi ve diğer oyunların ayak izlerini takip etmekten daha çok yeni deneyimler yaratmayı tercih edeceğini söyledi.

“Birinin işini diğer insanların büyük hitlerini takip edecek şekilde değiştirirsen, sürekli yakalamaya çalışırsınız diye düşünüyorum. Son sırada kalabilirsiniz. Yani yenilik yapmak ve daha sık çalışmak bizim bizim işimiz.

Rockstar, 2017’de Motor Wars olarak adlandırılan bir battle royale modu ekleyen GTA Online ile battle royale sahasında ufaktan adım attı. Ve bu hafta Rockstar, Trap Door adlı royale-ilhamlı bir başka mod daha ekledi.