Güney Kore Anonim Kripto Para Birimi İşlemlerini Bugün Bitiriyor

Güney Kore Anonim Kripto Para Birimi İşlemlerini Bugün Bitiriyor

Yeni Güney Koreli Kripto Para Birimi Hesap Sistemi

Yeni Güney Koreli Kripto Para Birimi Hesap Sistemi

Yeni Güney Koreli kripto para birimi hesap sistemi bugün ülke çapında yürürlüğe girdi ve kripto para birimi anonim ticaretine izin veren mevcut uygulamayı sona erdirdi. Yatırımcılar kripto para ticaretinde para yatırmak için aynı bankalarda gerçek isim hesaplarını açmalıdırlar.

Güney Kore bugün, mevcut sanal kripto para birimi hesaplarını, hükümet tarafından zorunlu olarak gerçek ad hesaplarına dönüştürmeye başlıyor.

Yonhap, bu yeni hesap sisteminin uygulanmasının “sanal paraların kara para aklama ve diğer yasadışı faaliyetlerle kullanılmasını önlemek için işlemlerde isimsiz banka hesaplarının kullanılması” nı etkili bir şekilde durdurduğunu belirtti.

Şimdiye kadar bu yeni sisteme ülkedeki altı büyük banka katılıyor: Shinhan Bank, Nonghyup Bank, Industrial Bank of Korea, Kookmin Bank, Hana Bank ve Gwangju Bank. Haberin özeti şöyledir:

“Bankaların gerçek adı banka hesaplarını ve kripto para birimleri borsalarında hesapları ve para yatırma işlemleri için eşleştirme olanağı sağlayan sistemi yüklemesi sırasında kripto para birimi hesaplarının açılması haftalarca yasaklandı.”

“Yabancılar ve reşit olmayan yatırımcıların Güney Kore’de kriptokrasi hesapları açması yasaklandı” diyen yayın, “Yeni sistem ayrıca, kullanıcıların işlem verilerini bankalarla paylaşmak için kripto para birimi değişimi gerektiğini” belirtti. Mevcut sanal hesapları olan yatırımcılar mevcut hesaplarına para yatırmaya devam ederse para cezasına çarptırılırlar.

Bankalar için Olağan İşler
Maekyung, “Piyasa, gerçek ad sistemi kurulduktan sonra yeni hesaplar açılması için bir sürü talep olacağını tahmin ediyordu” diye yazdı. Ancak, gerçek ismin sisteme girmesinin ilk gününde, gazete, bankaların bir önceki yıldan küçük değişiklikler gördüğünü kaydetti ve bazı müşterilerin çevrimiçi hesap açtıklarını da ekledi.

Bir IBK yetkilisi yayında, bankada hesap açan müşterilerin sayısında fark olmadığını söyledi.

Bir Chosun muhabiri birkaç bankayı ziyaret etti ve olağandışı bir trafik bulamadı. Bir Shinhan Bank şubesinde, kripto ile ilgili terimlerin tanımlarını içeren bir “müşteri rehberi” vardı. Aynı zamanda bir para aklama önleme yönergesi de bulunmaktaydı.

Gerçek İsim Doğrulama
Korea Business, “Gerçek isim doğrulamasının ancak, sanal para ticaret şirketinin kullandığı bankada kişinin adının bir hesabı varsa mümkün” olduğunu açıklıyor.

Kripto para birimi ticareti için yeni bir banka hesabı açmak isteyen müşteriler “bordro, fatura, kredi kartı ödemeleri gibi belgeyi bankaya göndermelidir” diye ekledi.

Bithumb; Nonghyup Bank ve Shinhan Bank ile, Upbit; Industrial Bank of Korea (IBK) ile, Coinone; Nonghyup Bank ile, Korbit; Shinhan Bank ile ticaret işlemlerini yapıyor. Hankyung, “gerçek ismin sisteme dönüştürülmesine tabi olan sanal hesap sayısına bakıldığında, IBK’nın 570.000, Nonghyup Bank 1 milyon ve Shinhan Bank’ın 140.000’i buldu.” dedi.

Daha Küçük Borsalara Zarar Verebilir
Küçük ve orta büyüklükteki kripto para birimi borsalarının gerçek ad sistemine dönüştürülmesinden, yerel medyada yer alan raporda, bankaların kendileri için yeni hesaplar verme konusunda isteksiz olduklarını ve artık mevcut kurumsal hesapları kullanamayacağından bahsediyorlar.

Koreli Blockchain Association, 25 kripto değişikliği üyesinden 10 şirketin sanal hesap yerine kurumsal hesaplar kullandığını ortaya koydu. Maekyung, Coinnest, Gopax, Coinlink ve Eyalab’ları içerdiğini bildirdi. Yayın ortaklığı tarafından aktarılan sözlerinde, “Sanal hesap verilmeyen borsalar, mevzuatın kör noktasına düştü.” denildi.

Kaynak: 1