Güney Koreli Kart Şirketleri Yurtdışı Kripto İşlemlerini Engelliyor

Güney Koreli Kart Şirketleri Yurtdışı Kripto İşlemlerini Engelliyor

Kore Kredi Finansmanı Birliği, yabancı şifreleme borsalarına yapılan ödemelerin engellenmesini desteklediği için kullanıcılardan büyük tepki aldı. Ajansın bir temsilcisi Yonhap’a bir röportajında kâr amacı gütmeyen döviz, kredi kartı şirketleri,taksitli finansman ve finansal kiralama şirketleri ile girişim sermayesi şirketleri olmak üzere 68 şirketten oluştuğunu belirtti.

 ”Kredi kartı şirketleri gönüllü olarak yurtdışı sanal para değişimlerine yapılan ödemeleri engelliyor. Yabancı kripto alışverişinin bir ticaret olarak kaydedilmesi durumunda işlemlerin yapılmasını önlemeye devam edeceğiz.” denildi.

Kredi kartı şirketleri hükümetin kripto görüşüne uygun davranıyor ve insanlara bu alımlar için kredi vermiyor. Çoğu, ablukanın yasal bir savaşı geçeceğine dair iyimser olmadığı için çabalar azalıyor olabilir. Kripto para birimlerine yasaklamanın yasal dayanağı açık değil ve karar, kredi kartı şirketleri için olumlu olmayabilir. Ayrıca, PayPal gibi exchange’e yapılan transferleri destekleyen diğer ödeme yöntemleri de bulunuyor.

Şu anda, sekiz büyük kredi kartı, kripto para birimleri için ödemelere izin vermiyor. Ayrıca, davada uyması beklenen iki şirket daha var. 

Bu şirketlerin şu anda kriptolardan çekinmesi sürpriz değil. Güney Kore hükümetinin şu anda şifreleme konusunda değişken  görüşleri var ve kriptoların yasalara aykırı olup olmadığından emin değil.

Ayrıca insanlar,  kredi kartıyla kriptolar satın alarak,  sermaye farkını telafi etmek için fiyat artışını umarak sağlayabileceği kaynaklardan  daha fazlasını satın alabilirler. Bu yararlanma, oldukça tehlikeli ve riskli bir harekettir. 

Kaynak:

1