Güney Koreli Kripto Borsası İşlemleri Durduruyor

Güney Koreli Kripto Borsası İşlemleri Durduruyor

Coinpia İşlemleri Durdurdu

Coinpia İşlemleri Durdurdu

6 Şubat Salı günü yapılan açıklamada Güney Koreli kripto para birimi borası Coinpia, şirketin ülkedeki yeni KYC şartlarını zamanında karşılayamaması sonrasında fiat mevduatlarının yanı sıra ticaret operasyonlarını askıya aldı.

Güney Kore‘deki yeni, daha sıkı anti-kara para aklama düzenlemeleri ilk olarak Aralık ayı sonunda ilan edildi ve 30 Ocak’ta yürürlüğe girdi. Artık ülkedeki tüm kripto para birimi borsaları, müşterilerin hepsinin kripto fiat ticaretinde gerçek adlarını ve ilişkili banka hesaplarını kullanmasını sağlamalıdır.

Açıklamalarına göre Coinpia borsası, Finansal Hizmetler Komisyonunun (FSC) gerekliliklerini yerine getirmek için 30 Ocak’ta fiat mevduat kabul etmeyi bırakmıştı. Coinpia‘nın ticareti durdurma kararı, şirketin zamanında bankalarla kullanıcı doğrulaması için gerekli sistemleri kuramamış olması nedeniyle “açık bir çözüm bulunmadığı için” geldi.

Cointelegraph’ın KYC yasasının yürürlüğe girmesinden bir gün sonra Cointelegraph’ın bildirdiği gibi, Kore Gümrük Servisi (KCS), yeni kanun kapsamında 600 milyon dolardan fazla dijital para biriminin işlem gördüğünü açıklayan bir basın açıklaması yayınladı.

Kaynak: 1