Harunustaspor Bitcoin Karşılığında Futbolcu Kiraladı

Harunustaspor Bitcoin Karşılığında Futbolcu Kiraladı

Türk futbol takımı Harunustaspor, 30 Ocak Salı günü yerel gazetenin CNN Türk raporlarına göre bir oyuncusunu kısmen Bitcoin (BTC) karşılığında kiraladığını açıkladı. 

Amatör klübün başkanı Haldun Şehit, CNN Türk’e verdiği demeçte 22 yaşındaki Ömer Faruk‘u 2000 Türk Lirası karşılığında  BTC, 2500 Türk Lirası da nakit ödemek şartı ile kiraladı. 

Bu olay muhtemelen yarı profesyonel futbol dünyasında bir ilk olacak.  Aralık ayında Bitcoin Suisse’nin üç yıllık bir sponsorluk anlaşması kapsamında Danimarka kulübü Rungsted Seier Capital’in en iyi oyuncusuna Bitcoin ödemesi için büyük bir adım atmıştı. 

Harunustaspor‘un bu hareketinden sonra açıklama yapan Harunustaspor başkanı;

”Ülkemizde ve dünyada ismimizin duyulması için yaptık. Bundan büyük gurur duyuyoruz.” dedi.

Bu haber spor dünyasındaki bitcoinle ilgili üçüncü gelişme oldu. Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, bu ayın başlarında Twitter‘da gelecek sezon hayranlarının Bitcoin ile bilet satın alabileceğini duyurmuştu. 

Ayrıca İngiltere Premier lig kulübü Arsenal, kısa süre içinde ABD spor bahis web sitesinde yayınlanacak olan ICO ile sponsorluk anlaşmasına başlayacağını duyurdu.

Bu arada Kopenhag‘da merkez bankası başkanı Lars Rohde, Bitcoin’i “ölümcül” olarak tanımladı ve vatandaşlara uzak durmalarını önerdi.