HTC’den Yeni Kablosuz Adaptörlü Yüksek Çözünürlüklü Vive Pro

HTC’den Yeni Kablosuz Adaptörlü Yüksek Çözünürlüklü Vive Pro

HTC, PC sanal gerçeklik platformu Vive için gelecekte olacakları söyledi. CES duyurularının bir parçası olarak HTC, hem yeni hem de mevcut sanal gerçeklik seti için kablosuz bir adaptör ve Vive sanal gerçeklik gözlüğünün yeni sürümünü açıkladı.

Aptly isimli Vive Kablosuz Adaptör Intel WiGig teknolojisini kullanıyor ve HTC’nin “parazitsiz” olarak tanımladığı 60 Ghz bandında çalışıyor ve sonuç olarak “daha düşük gecikme süresi ve daha iyi performans” sağlayacak. Henüz bir fiyat bilgisi veya tam çıkış tarihi paylaşılmadı. Ama HTC pazarın ilk ürünü olacağını söyledi. Bu, üçüncü çeyrekte gerçekleşecek, yani Temmuz ve Eylül ayları arasında olacak.

Bu, mevcut Vive ve yeni duyurulan Vive Pro‘yı destekleyecektir. Bu, “VR tutkunları ve VR deneyimleri için en iyi görüntü ve ses isteyen kurumsal kullanıcılar için yapılmış” bir kafaya monte ekran (HMD) yükseltmesi olarak tanımlanmaktadır. 2880×1600’luk kombine bir çözünürlüğe sahip iki OLED ekranı vardır. Bu da standart Vive’nın 2160×1200 çözünürlüğüne göre % 78’lik bir artış demektir. HTC, bu atak sayesinde “metin, grafik ve genel deneyimlerin daha keskin görüntüsünü ortaya çıkardığını” söyledi.

HTC Vive Pro

Vive Pro, entegre kulaklıklar ve dahili amplifikatör ile birlikte yeni bir baş bandıyla geliyor. Bu, daha rahat olacağı anlamına gelir ve gözlüğün önündeki ağırlık miktarını azaltan bir boyutlandırma kadranıyla özelleştirilebilir. Pro, ayrıca, etkin gürültü önleme özellikli çift mikrofon ve ön tarafa bakan iki kamera içerir.

Yine, Vive Pro için de bir fiyat ve çıkış tarihi paylaşılmadı; bu bilgiler “yakında” açıklanacaktır. Maalesef, premium sanal gerçeklik gözlüğü ile ilgili bir bilgi yok.

Ayrıca HTC, mevcut 2D katalogun yerini alacak Viveport hizmeti için bir güncelleme duyurdu. Bunun yerine, kullanıcılar “tamamen etkileşimli interaktif önizlemeler” görecek.

Son olarak HTC Vive Video uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Kullanıcı arayüzünü geliştiriyor ve yeni özellikler ekliyor. Vimeo‘dan içeriğe uygulamadan doğrudan erişilebilir.

Vive

Vive

Vive Pro

Vive Pro

HTC Vive

HTC Vive

HTC Vive Pro

HTC Vive Pro

Kaynak: 1