ICO’lar Hacker’lar için Büyük Hedef

ICO’lar Hacker’lar için Büyük Hedef

Hacker’ların Büyük Hedefi

Hacker'ların Büyük Hedefi

Kripto para birimlerinin popülerliği, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarının son 12 ayda fırladığı bir sırada, birçok yatırımcıyı en iyi şeyi arıyor.

Bu, projeleri için çok sayıda sermaye yatırımı alan çok sayıda ICO’ya yol açtı. Ancak, Ernst ve Young’ın yakın tarihli bir raporunda belirtildiği gibi, zenginliğin olduğu yerde, cezai çıkarlar söz konusudur.

İki Yılda 400 Milyon Dolar Kayıp
Fortune’a göre, 2015 ile 2017 yılları arasında ICO‘lar tarafından gündeme getirilen paranın yüzde 10’una kadarı kripto etherinde kayboldu veya hackler ile çalındı. Bu miktara bir sayı koyarsak, hackerlar tarafından çalınan 400 milyon dolar hakkında konuşuyoruz demektir.

Yatırımcıları cezbetmek için acele ederken, Blockchain hizmetleri başlatan şirketler, kendilerini ve yatırımcıları tokenlerini satın almak için gerekli güvenlik önlemlerini gözden kaçırıyorlar.

Ernst ve Youngs’ın raporunda, bu süre zarfında 372 ICO tarafından 3.7 milyar dolar yükseltildiği belirtildi. Bu, ‘start-up’ teklifleri için büyük bir para miktarı ve hackerların yumuşak hedefler aradıklarına şaşırmamak gerek.

Raporda, büyük ICO’ların tecrübeli hackerlar için yumuşak hedefler olarak görüldüğü belirtiliyor:

“Merkezi bir yetkinin yokluğu, Blockchain işlemi geri çevrilemezlik ve bilgi kaosu gibi nedenlerden dolayı Hackerları acele ile cezbetmiştir. Proje kurucuları yatırımcıları cezbetmeye odaklanır ve güvenlik çoğunlukla öncelikli değildir. Hackerlar başarıyla avantaj elde eder. ICO’nun daha yanıltıcı ve geniş ölçekte olması saldırılar için daha caziptir.”

Bu konu ile ilgili çok da araştırmaya gerek yoktur. Zaten bu doğrultuda hacklenen ICO hikayelerini çok fazla duyuyoruz.

Kaynak: 1