Instagram Apple Watch Desteğini Bitirdi

Instagram Apple Watch Desteğini Bitirdi

Instagram Apple Watch

Instagram Apple Watch

Instagram uygulaması, saatinizin işletim sistemine yapılan bir sonraki güncellemeyle Apple Watch’tan silinecektir. Bazı büyük uygulama geliştiricileri, akıllı saatlerinde uygulamalarının varlığını desteklemeyi bıraktı. Slack, Whole Foods, eBay, Amazon ve Google Maps 9to5Mac’e göre Apple Watch‘ı terk etti.

Son zamanlarda Apple şirketlerden, uygulama geliştiricilerini, iPhone‘unuzla eşleştirme bağlantısı aracılığıyla saatte çalışmasına izin vermektense, uygulamaları saate “yerel” hale getirmelerini istedi.

Bu durum saatin fotoğraf için harika olmayan küçük ekranıyla birleştiğinde, bu gayet normal gibi görünüyor. Apple Insider’ın Roger Fingas’ın söylediği gibi, “Instagram’daki İzle’nin varlığı her zaman tartışmalı olmuştur. Saatin herhangi bir kamerası yok ve küçük ekranı fotoğrafları çok ayrıntılı olarak görmeyi imkansız hale getiriyor.”

Facebook’a ait şirket, iPhoneAddict’a geçişi onayladı:
“Apple Watch için Instagram uygulaması, kullanıcılar 2 Nisan 2018’de iOS‘taki Instagram’ın 39 sürümüne geçtikten sonra artık tek başına bir deneyim olarak kullanılamayacaktır. Kullanıcılara Apple ürünleriyle en iyi deneyimi sunmaya kararlıyız. Tüm platformlarda bunu başarmanın yollarını araştırmaya devam edeceğiz. Apple Watch kullanan kullanıcılar, çeşitli bol ve farklı bildirimler yoluyla harika bir Instagram deneyiminin keyfini çıkarmaya devam edecektir.”

Kaynak: 1