Instagram, Bağımsız Bir Mesajlaşma Uygulaması Olan Direct’i Test Ediyor

Instagram, Bağımsız Bir Mesajlaşma Uygulaması Olan Direct’i Test Ediyor

    Instagram, doğrudan uygulama denilen özel mesajlar için bağımsız bir uygulamayı test ediyor; bu da muhtemelen çekirdek uygulamadaki mesajlaşma özelliklerini kaldırmaya yönelik ilk adım. Snapchat‘ın yaptığı gibi kameraya açılan Direct, Şili, İsrail,İtalya, Portekiz, Türkiye ve Uruguay’da Android’de ve iOS‘ta altı ülkede kullanıma sunulacak. Doğrudan yüklerseniz, gelen kutusu Instagram uygulamasından kaybolur ve yalnızca ileti uygulamasında erişilebilir. Instagram’ın Direct’i küresel çapta tanıtması durumunda – şu an için zaman çizelgesi yok – bu hareket, ana şirket Facebook‘u Messenger ve WhatsApp‘ın yanında üçüncü bir popüler mesajlaşma aracı haline getirebilir

     Instagram ürün müdürü Hemal Shah, “Instagram’ın tüm anlarınız için bir yer olmasını ve yakın arkadaşlarınızla özel paylaşımın bunun önemli bir parçası olmasını istiyoruz” dedi. “Direct, son dört yılda Instagram’da büyümüştür, ancak tek başına durursa bunu daha da iyi hale getirebiliriz. Direkt, bağımsız bir uygulama olduğunda özel paylaşım için en hızlı ve en yaratıcı alanı oluşturmak için sınırları zorlayabiliriz. “

     ÖZEL PAYLAŞIM İÇİN EN HIZLI VE EN YARATICI ALANI OLUŞTURMAK İÇİN SINIRLARI ZORLAYABİLİRİZ                                                                            

     Bilindiği gibi, bunun nedeni Facebook’un daha önce böyle bir geçiş yapmış olmasıdır. 2014 yılında şirket, kullanıcılarını Messenger’ı indirmeye zorlayarak uygulaması içinde mesajlaşmayı durdurdu. CEO’su Mark Zuckerberg, “Mobil ortamda, her uygulama sadece bir şey yapmaya odaklanabilir,” dedi

     Direkt benzer mantıklara göre inşa edildi. Direkt mesajlaşma Instagram’da sonradan düşünülürken, birden fazla yeniden tasarımdan sonra bu yılın Nisan ayına kadar aylık 375 milyon kullanıcı birikti. Yükselişi, kullanıcıların her birinin altına bir “mesaj gönder” kutusu ekleyerek arkadaşların mesajlarına hızlı cevaplar vermelerine teşvik eden Instagram hikayelerinin büyümesiyle çakıştı.

    Şimdi Instagram, özel mesajlar için kullanılan araçların kendiliğinden gelişip gelişemeyeceğini görecek. Mesajlaşma, Instagram’ın büyük, sözde bağımsız bir Direkt haline gelirse, önemli yeni iş fırsatları yaratırken uygulamanın kullanıcılarının hayatında daha da sağlamlaşmasına neden olabilir.

    Halihazırdaki deneme aşamasında olan Direct sadece üç ekrandan oluşur. Snapchat gibi, sizi düzenli paylaşım alışkanlığı haline getirmek için kameraya açılıyor. (Bununla birlikte, bir fotoğraf çekmek zorunda değilsiniz; mesajınızı yazmanızı sağlayan bir ekranı ortaya çıkarmak için aşağıya çekebilirsiniz.) Kameranın sol tarafında, ayarlara erişmenizi, hesapları değiştirmenizi ve kameraya geçiş yapmanızı sağlayan bir profil ekranı bulunmakta..

    Test uygulamasında bulunabilecek diğer yenilik, dört özel filtredir. Bu filtrelerle arkadaşlarınızla çok eğleneceksiniz.

    Facebook, ana uygulamadan Messenger’ı böldüğünde, kullanıcılardan tepki aldı. Bugün uygulama, yılda 500 milyon kullanıcısına sahip – ancak derecelendirmesi de iOS‘da sadece üç yıldıza yükseldi. (Instagram’ın beş yıldızlı derecelendirmesi var.)

     Bir şirketin bu tecrübelerden çıkarabileceği sonuç, bazı kullanıcılar ikinci bir uygulamayı indirmek zorunda kalmaktan şikayet ederken, aslında daha da büyüyecekleri anlamına geliyor. Ve yine de, Instagram’daki ürün ekibinin Direct için üç yıldızlı bir dereceye sahip olacağını düşünmüyorum.

    Artık hatırlamak zor, ancak Messenger bir zamanlar bugünkü Direct  kadar hızlı ve basitti. Özel mesajların, grup sohbetlerinin, geçici hikayelerin, oyunların, müşteri hizmetleri botlarının, ödemelerin ve telefon görüşmelerinin şaşkın bir kombinasyonuyla bugüne kadar doldurulmuş önemsiz çekmece haline geldi…

Kaynak: 1