Instagram Hikayeler İçin GIF Arama Özelliğini Test Ediyor

Instagram Hikayeler İçin GIF Arama Özelliğini Test Ediyor

Regram Butonu

Regram Butonu

   Instagram, The Next Web‘in elde ettiği ekran görüntülerine göre, hikayelerinize GIF’leri yüklemek için arama olanağı da dahil olmak üzere bir dizi yeni özelliği test ediyor. TNW, Instagram’ın test edeceği bu yeni özelliklerden bahsetti: Sadece küçük bir grup insanla paylaşmak için yakın arkadaşlar listesi, tüm hikayeleriniz için otomatik arşivleme seçeneği, hashtag ve emoji arama seçenekleri ve hashtag’leri takip etme özelliği gibi birkaç yenilik üzerinde çalışılıyor. Bilindiği gibi, bunların hepsi henüz sadece test aşamasında. 

    TNW’nin ekran görüntüsü bir başka yeni özelliği de içeriyor, bu özellik diğerlerinden biraz daha merak uyandırıcı. Ekran görüntüsü, standart beğenme, yorum yapma ve mesaj gönderme butonlarının yanında duracak olan bir repost butonu gibi görünen ikili bir ok simgesini içeriyor. Yeni “regram” butonu, kullanıcıların arkadaşlarından ve diğer takipçilerinden fotoğrafları kolayca repost yapmalarına olanak tanıyacak. Bu özellik için yıllardır iOS ve Android‘de bulunan birkaç üçüncü taraf uygulaması kullanıyorduk, haliyle repost özelliği Instagram kullanıcılarının yıllardır en çok talep ettiği şey oldu. Facebook’un paylaş ve Twitter’ın retweet düğmeleri repostun en bariz örnekleri. Neredeyse bütün büyük sosyal ağ uygulamalarında bulunan bu özellik Instagram’a gelmek için geç bile kaldı.

    Bununla birlikte, ekran görüntüsündeki butonun simgelediği şeyin repost olduğu kesin değil, ama büyük ihtimalle repostu simgeliyor. Instagram bu ekran görüntüsü ve testlerle ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor, hala regram butonu ile ilgili bir şey söylemedi.

     Eğer repost özelliği gelirse kullanıcıların memnun kalacağı ve faydalı olacağı kesin. Instagram şimdilik bu konu hakkında sessiz kalıyor. Gelişmeleri ileteceğiz.

Kaynak: 1