Instagram Hikayelerine “Regram” Özelliği Geliyor

Instagram Hikayelerine “Regram” Özelliği Geliyor

Instagram Regram Özelliği

Instagram Regram Özelliği

Tech Crunch’ın Josh Constine gazetesinin ilk olarak pazartesi günü bildirdiğine göre, sosyal platform, bazı Instagram kullanıcılarının daha önce aldıkları “re-tweet’leme” tarzında yeni bir Hikayeler özelliğini test ediyor. Yeni özellik, Instagram kullanıcılarının yepyeni bir “see post” sekmesi sayesinde, başkalarının herkese açık, kalıcı yayınlarını kendi altyazıları ile paylaşmasına olanak tanıyor.

Instagram, bunu ile ilgili bir yorum yapmadı, ama şirket Tech Crunch’a yeni “regram” özelliğinin küçük bir beta kullanıcısı grubu için mevcut olduğunu doğruladı. Şirketin sözcüsü, “Instagram’da arkadaşlarla her anı paylaşmayı kolaylaştıracak yolları her zaman test ediyoruz” dedi.

Yeni “re-gram” özelliğinin işleyiş biçimi, kullanıcıların daha önce bahsedilen “see post” düğmesine dokunmalarını sağlamasıdır, bu da söz konusu gönderiyi kendi Hikâyelerine gömmelerine izin verir. Bu aynı zamanda orijinal postlarla bağlantı kurulmasına yardımcı olacak, böylece platformdaki çalınan içeriğin sayısını azaltacaktır. Elbette belki de gizlilik nedenleriyle, ‘gram‘larının paylaşılmasını ve alay edilmesini istemeyen kişiler bu özelliği kapatarak özelliği devre dışı bırakabilirler.

Bu, şirketin bir “paylaşma” sekmesi özelliğine ilk resmi akımıdır. Şimdiye kadar, Instagram kullanıcıları yalnızca “Regram” ve “Repost” gibi üçüncü taraf uygulamalarıyla paylaşımları paylaşabiliyorlar. Instagram, yeni özelliği mevcut test grubunun ötesinde yayınlamayı planladığını açıkladı.

Instagram’in Facebook ve Twitter gibi gerçek bir “re-share” fonksiyonundan yoksun olduğu göz önüne alındığında, bu hareket, daha da cazip hale getirilmesine yardımcı olabilir. Daha fazla paylaşım seçeneği oluşturmak, Instagram’ı en büyük rakibi olmaya devam eden Snapchat‘a göre avantaj sağlayabilir.

Kaynak: 1