Instagram’a Son Görülme Özelliği Geliyor

Instagram’a Son Görülme Özelliği Geliyor

Instagram, mobil uygulamasında yeni bir özellik test etti. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, DM’lerde (Direkt Mesajlar) konuştuğu kişilerin çevrimiçi durumunu görebilirler. İlginç ama kişi hesabı takip etmese bile bu özellik çalışacak. Çevrimiçi raporlar, Instagram’ın ekran görüntüleri için uyarılar gibi diğer özellikleri test ettiğini ileri sürdü.

Bu özelliği görebilmek için Instagramın DM kısmına girmeniz gerek. Konuştuğunuz kişilerin isminin altında kullanıcının en son aktif olduğu zamanı gösteriyor. Şimdilik bu özellik sadece Android ve iOS‘da. 

İyi haber! Instagram son görülmenizi kapatma seçeneği tanıyor. Profilinizden ayarlar kısmına girdiğinizde ‘Hareket Durumunu Göster’ isimli bir butonla karşılaşacaksınız. Eğer özelliği kapatırsanız kimse son görülmenizi göremez. Tabi bunun bir bedeli var. Siz de kimsenin son görülmesini göremezsiniz. Özelliği açık tutup tutmamak size kalmış.

Bunun dışında TheNextWeb, Facebook‘a ait Instagram‘ın, mobil uygulamadaki salt metin halinde yazılan hikayeleri etkinleştiren yeni bir özelliği test ettiğini bildirdi. Instagram öyküleri daima görüntülere ve videolara dayanıyordu, Instagram, Boomerang, Rewind ve Superzoom gibi diğer seçeneklerin yanında bir de bu özelliği getirmeyi planlıyor.

Rapora göre, kullanıcılar farklı yazı tiplerinden seçim yapabilecek ve hatta yazıların üzerine filtreler uygulayabilecek.

WABetaInfo’dan bir başka rapor ise, Instagram‘ın uygulamanızda bir güvenlik özelliği test ettiğini gösteriyor. Birisi hikayelerinin bir ekran görüntüsünü alırsa, özellik kullanıcılara bildirim gönderecek. 

Kaynak: 1