iOS 12 Konsept Özelikleri Gerçekleşirse iPhone X Daha İyi Olabilir

iOS 12 Konsept Özelikleri Gerçekleşirse iPhone X Daha İyi Olabilir

Daha İyi iPhone X Nasıl Olur

Daha İyi iPhone X Nasıl Olur

Apple’ın iPhone X’u, sadece Apple’ın bugüne kadar yaptığı en etkileyici iPhone değil, aynı zamanda en tartışmalı olanıdır. iPhone’un tamamen yeniden tasarlanması ve kullanıcıların yıllar boyunca alışkın oldukları şeylerin çoğunun değişmesi buna etken oldu. Pek çok insan, özellikle hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan bir cihazla ilgili olarak yapılan değişiklikleri sevmediğini söylüyor.

iPhone X, Apple’ın bir ana tuşu olmayan ilk iPhone’u. Bu da kullanıcıların yeni navigasyon hareketlerini öğrenmesi gerektiği anlamına geliyor. Çoğu insan seviyor gibi gözüküyor, ama yapmayan insanlar da var. Bu Apple’ın iPhone X’undaki büyük değişikliklerin en az tartışmasız olanı. Telefonun ekranının en üstündeki rezil “çentik“, bir içerik noktası olmaya devam ediyor ve Apple’ın sevilen Touch ID parmak izi tarayıcısının kaldırılmasıyla kalan yaralar, şifaya çok uzak.

Tüm bunların üzerine, iOS 11, Apple’ın yıllardır yayınladığı en ürpertici yazılım sürümüdür. Hiçbir şey jestleri değiştiremezken, bir ana tuşun olmaması, mevcut çentik veya Touch ID’nin iPhone X’dan kaldırılması gerçeği, birçok Apple hayranı Apple’ın onuncu yıldönümü iPhone’unda yaşadıkları sorunları en azından gidermek için iOS 12‘de neler olacağını merak ediyor.

YouTube kanalı ConceptsiPhone, şimdiye kadar gördüğümüz en iyi iOS 12 konseptlerinden birini sergileyen bir video oluşturmak için grafik tasarımcısı Amir Estefad ile birlikte çalıştı. Bu belirli YouTube kanalı, son zamanlarda biraz görünmez hale gelebilecek iPhone gibi, bazı tuhaf ve düpedüz gülünç konseptlerin videolarını yayınladı. Bu sefer, yeni videoda sergilenen iOS 12 konsepti tamamen gerçekçi olmakla birlikte, sadece makul değil, aynı zamanda Apple’ın iPhone X ve diğer tüm iPhone modellerinde kullanıcı deneyimini ciddi anlamda artırabilecek yeni özelliklerle sunuldu.

Apple, WWDC 2018 açılış konuşması sırasında 4 Haziran’da ortaya çıkacak olan, iOS 12’de olmasını istediğimiz beş şey var.

Gruplanmış Bildirimler

Apple’ın iOS’taki bildirim sistemi, pek çok iPhone kullanıcısı arasında büyük bir acı noktası olmaya devam ediyor. Daha önce milyonlarca kez tartışıldı. iOS’taki bildirim sisteminin çok fazla çalışma gerektirdiğini söylemek yeterli.

Amir Estefad’ın konseptini sergileyen bu yeni videoda, Apple’ın iPhone’ları kronolojik sırayla bildirimleri görüntülenmesi olayını çözülüyor gibi. Estefad, sorunu kısmen bildirim grupları oluşturarak düzeltti. Gelen bildirimler tüm listede yayılmak yerine her bir uygulamanın bildirimleri bir grupta, diğerinin üstünde görüntülenir. Basit bir 3D Dokunuş, herhangi bir uygulamanın bildirimlerini görüntüler.

Geliştirilmiş Widget’ler

Apple’ın iOS’taki widget uygulaması biraz yararlı olsa da, Estefad’ın iOS 12’sinde geliştirmenin bir yolu var. Birden fazla uygulama widget’ının bulunduğu tek bir sayfaya ek olarak, bu iOS 12 konsepti, uygulama geliştiricilerin, kullanıcı 3D bir uygulama simgesiyle dokunduğunda görüntülenen widget’leri oluşturmasına olanak tanır. Hemen hemen hiç kimsenin kullanmadığı ve hatta hatırlamadığı bir aksiyon menüsü yerine, bir uygulama simgesinin 3D Touch özelliği, kullanıcıların bir uygulamayı açmaya gerek kalmadan temel bilgilere ve özelliklere erişmelerini sağlar.

Pro Kamera Modu

Pro Kamera Modu

Apple’ın iOS Kamera uygulaması oldukça harika, ancak bu iOS 12 konsepti Apple’ın iPhone’ları için daha sağlam ve yetenekli bir kamera tasarlıyor. En sevdiğimiz değişiklik, ekran kaydırıcılarının yalnızca pozlamayı değil, birden fazla ayarı ayarlayabildiği, fotoğrafta görülen yeni kullanıcı arayüzüdür.

Karanlık Mod

Bunun tanıtıma ihtiyacı yok. iPhone kullanıcıları, yıllardır iOS’ta karanlık bir mod için çırpınıyor. iOS 12’de olan fark, karanlık modun nihayetinde çok anlam ifade etmesidir. Gece gözlerinde daha kolay olmanın ötesinde, iPhone X gibi OLED cihazlarda karanlık mod, pil ömründen tasarruf sağlar.

Uygulamalar için Yeni Açılır Menü

Uzun bir süre için, iOS tümüyle tekdüzelikti. Yıllar geçtikçe daha fazla yeni özellikler eklendikçe, işler çok daha az organize olmuştur. Uygulama ayarları, iOS’ta devamlılık olmayan bir alandır. Bazı ayarlara her uygulamanın kendisinde erişilebilir, ancak ayar menüsünün bulunabileceği milyon farklı yer vardır. Daha sonra iOS’un ana Ayarlar uygulamasında, üçüncü taraf uygulamalar için ek ayarların bulunduğu bir bölüm vardır.

Bu iOS 12 konseptinde, temel özellikler ve uygulama ayarlarının kısayolu için tek ve tek bir konum oluşturan harika bir gizli açılır menü var. Puzzle’a şık bir ek parça eklemek, bu açılan menünün en üstünde harika bir özelliktir: Her bir uygulamayı, sistem düzeyinde Touch ID’nin (veya iPhone X’daki Face ID) arkasına sabitlemenin bir yoludur. Birçok uygulama Touch ID ve Face ID uygulamasını içeriyor, ancak neden bunu geliştiricilere bırakıyor?

iOS 12 konsept videosuna göz atabilirsiniz.

iOS 12 Konsept

Kaynak: 1