iOS 12’de iPhone’unuza Gelen En İyi 10 Özellik

iOS 12’de iPhone’unuza Gelen En İyi 10 Özellik

iOS 12 En İyi Özellikler

iOS 12 En İyi Özellikler

Apple Pazartesi günü her yıl olduğu gibi büyük bir etkinlik açılış konuşmasıyla yıllık Worldwide Developers Conference (Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı)’nı başlattı. Apple’ın notları önemlidir. Yazılımın Apple’ın ürünlerinin çok büyük ve önemli bir parçası olduğu için açıkça belli olan büyük duyurular vardır. WWDC 2018‘de, 2018’deki Apple, TVOS, watchOS ve macOS‘un yeni sürümleri gibi çeşitli ürün serilerine gelmek için en son ve en iyi özellikleri sergiledi. Tabii ki, Apple’ın portföyündeki en popüler ürünler iPhone ve iPad’dir, bu yüzden iOS 12 WWDC 2018’deki gösterinin yıldızıydı. Apple’ın büyük WWDC 2018 açılış konuşması sırasında sergilediği en iyi iPhone ve iPad özelliklerinin tümünü kontrol etmek isteryebilirsiniz. Biz de sizler için bunları derledik.

Uygunluk

iOS 12, şu anda iOS 11’i destekleyen tüm cihazlarda satışa sunulacak! Apple, iOS 12 güncellemesini alacak eski cihazların büyük performans avantajları göreceğini ve temel işlevlerin % 70’e varan hız artışı sağladığını söylüyor.

iOS 12 ile uyumlu cihazların tam listesi:

 – iPhone X
 – iPhone 8
 – iPhone 8 Plus
 – iPhone 7
 – iPhone 7 Plus
 – iPhone 6s
 – iPhone 6s Plus
 – iPhone 6
 – iPhone 6 Plus
 – iPhone SE
 – iPhone 5s
 – 12.9-inch iPad Pro 2. nesil
 – 12.9-inch iPad Pro 1. nesil
 – 10.5-inch iPad Pro
 – 9.7-inch iPad Pro
 – iPad Air 2
 – iPad Air
 – iPad 5. nesil
 – iPad mini 4
 – iPad mini 3
 – iPad mini 2
 – iPod touch 6. nesil

Arttırılmış Gerçeklik

Apple, AR paylaşımı için optimize edilmiş yeni bir USDZ dosya biçimi oluşturdu. Bu, 3B nesneleri başkalarıyla paylaşmayı çok daha kolay hale getirdi. Adobe’nin Creative Cloud paketindeki tüm ilgili uygulamalar gibi popüler üçüncü taraf yazılımlar tüm iOS ve macOS cihazları yeni dosya biçimini destekleyecektir.

ARKit 2, etkinlik boyunca tanıtıldı; geliştiricilere, çoklu cihazların farklı AR perspektiflerinde AR’de aynı 3D sanal nesneleri görebilme yeteneği gibi müthiş yeni AR araçlarına erişim olanağı sağladı.

Apple ayrıca artırılmış gerçeklikteki nesneleri ve mesafeleri ölçmenizi sağlayan Measure adlı yeni bir uygulamayı da duyurdu.

Fotoğraflar

Fotoğraflar uygulamasında arama iOS 12’de büyük bir güncelleme alır. Arama Önerileri, yazmaya başlamadan önce önemli şeyleri vurgular ve Apple’ın akıllı arama özellikleri de daha sağlamdır. Örneğin, “spor etkinlikleri” veya “sörf” ve “tatil” gibi birden fazla arama terimini arayabilirsiniz.

Fotoğraflar uygulamasındaki yeni For You sekmesi farklı fotoğraf ve fotoğraf gruplarını vurgular ve ayrıca fotoğraflar için farklı efektler önerir ve size önizlemeleri gösterir. Temel olarak, bu güncelleme iOS Fotoğraflar uygulamasını Google Fotoğraflar’a biraz daha yakın hale getiriyor, ancak Google’ın uygulaması daha güçlü ve zengin özellikli.

Siri Kısayolları

Yeni bir Kısayollar özelliği, üçüncü taraf uygulamaların Siri’ye kısayol eklemesini sağlar. Örneğin, “Anahtarlarımı kaybettim” dediğinizde kısayol oluşturabilir ve bu da Tile uygulamasını açacak ve anahtarlarınızı bulunacaktır. Geliştiriciler kendi uygulamaları için kısayollar oluşturabilir veya kullanıcılar birden fazla uygulama ile kişiselleştirilmiş kısayollar oluşturmanıza olanak sağlayan yeni Kısayollar uygulamasını kullanabilir. Bu, Apple’ın satın aldığı İş Akışı uygulamasına dayanır ve olasılıklar sınırsızdır.

Popüler Uygulama Güncellemeleri

Birkaç Apple uygulaması iOS 12’de büyük güncellemeler alıyor. Apple News uygulaması, kanal ve konu keşfine yardımcı olan yeni bir tarayıcı sekmesi alıyor ve favori kaynaklar artık daha erişilebilir. Haber uygulamasında gezinmeyi kolaylaştıran yeni bir yan çubuk da var.

Stoklar uygulaması yeni bir kullanıcı arayüzü ile sıfırdan yeniden oluşturuldu ve Apple Haber entegrasyonu da Stoklara eklendi. Stoklar uygulamasında seçilmiş iş haberleri doğrudan erişilebilir olacak. Ayrıca, satış sonrası fiyatlara artık Stoklar uygulamasında erişilebileceğini ve son olarak da uygulamanın iPad sürümünün olduğunu unutmayın.

Sesli Not ve iBooks uygulamaları da büyük güncellemeler aldı. iBooks, Apple Books olarak yeniden adlandırıldı ve UI, iOS 12’de büyük bir revizyona geçti.

CarPlay

CarPlay, özellikle üçüncü taraf navigasyon uygulamaları için destekle birlikte büyük bir güncellemeye sahip.

Bildirimler

Yeni gruplandırılmış bildirimler, bildirimleri uygulamaya göre gruplandırmanıza izin verir. Kilit ekranında, belirli uygulamaların ilerleyen kilit ekranında bildirimleri görüntülemesini durdurmanızı sağlayan yeni bir Hızlı Ayarlama özelliği de bulunmaktadır.

Ekran Süresi

Apple Do Not Disturb ve sürüş güvenliğini artırmak için birkaç yeni özellik tanıttı. Yeni Ekran Süresi özelliği, iPhone veya iPad’inizi nasıl kullandığınızı gösteren haftalık bir etkinlik özeti sunan en büyük yenilik. Ayrıca, bir uygulamayı çok kullandığınızda uyarı almanız için de sınırlar belirleyebilirsiniz. Ebeveynler, uygulamaların belirli bir uygulamayı kullanabilecekleri süreyi sınırlamalarına veya belirli bir zamanda kesinti süreleri oluşturmalarına yönelik ayrıcalıklar oluşturabilir; böylece tüm zorunlu olmayan uygulamalar belirli zamanlarda engellenir.

Mesajlar, Animoji ve Memoji

Apple’ın animasyonlu emoji özelliği artık iOS 12’de dil algılama özelliğine sahip. Yeni Animoji, hayalet, koala, kaplan ve T Rex’i de iOS 12’ye ekledi. Daha da önemlisi, iOS 12’deki yeni Memoji özelliği, kullanıcıların kendilerine benzeyen kendi Animojilerini (ya da istedikleri başka birini) oluşturmalarını sağlıyor.

Yeni Animoji ve Memoji’nin yanı sıra, Mesajlar uygulaması, bazı diğer hoş ve yeni özelliklere sahip. Snapchat benzeri filtreler ve video etiketleri bunlardan bazılarıdır. Ancak büyük yenilikler, Mesajlar uygulamasında diğer efektlerle birleştirilebilir canlı Animoji ve Memoji’lerdir.

FaceTime

Grup FaceTime, FaceTime’da 32’ye kadar eşzamanlı katılımcıya destek olan iOS 12’de tanıtıldı. İletilerdeki grup sohbetinden doğrudan bir grup FaceTime oluşturabilir ve tüm sohbet katılımcılarını bir grup video görüşmesine hızlıca ekleyebilirsiniz. Animoji ve Memoji’nin canlı yayınları artık FaceTime’da destekleniyor.