Kırmızı Denizde Boğulan Altcoinler

Salı sabahı Binance uygulamasına bakan herkes güne kötü bir başlangıç yaptı. Kırmızı bir denizde boğulan kripto para birimlerini görünce karmaşık duygulara kapılmış olabilirsiniz. Çin’den ve Güney Kore’den gelen haberler ile birlikte dram dolu bir gün oldu. Çarşamba günü BTC $ 9,5K değerine kadar düştü ve kırmızı renkli altcoinlere katıldı.

 Bitcoin Kayaya Çarptı

Bitcoin önceden de aksiyon doluydu ancak 2018’in ikinci haftasından itibaren bir önceki yıla göre daha canlı ve korkutucu olmak için hazırlanmaya başladı bile. Düşüşün sebebi bu gibi duruyor.

Bugüne kadar yükselen Bitcoin Ocak ayında büyük bir düşüşe geçti. Bu nedenle milyar dolarlık pazar kayıpları oluştu.

Salı günü en düşük noktayı gördük. Dalgalanma Ocak ayının en yüksek seviyesine göre %65 oranında azaldı.

Bazı Bitcoin tüccarları panik içinde Bitcoin’lerini satarken, bazıları sevinç içinde bu düşüşten faydalanıp yeni Bitcoinler satın aldı. İki taraftan biri doğru yapıyor. 

BTC, bir kaç saat $ 11K üzerinde kalmasına rağmen düşüşe direnmeye çalışıyor. 

Çarşamba sabahı (NYT) itibariyle, BTC bir kez daha dört rakama yakın. Ve ne yazık ki altcoinciler de bu durumdan kolaylıkla sıyrılamıyor. 

Kripto para birimlerinin ilk 100’ü içinde sadece bir kaçı bu durumu atlatabiliyor.   Quantstamp, Neblio ve Ethos bunlar arasında.

Bitcoin günü % 15 düşüşle bitirken, Verge, Ripple ve Tron gibi altcoinler %20’den fazla düşüş yaşadı. 

  Bir zamanlar ilk beşte yer alan Tron, şimdi 14. sıraya düştü ve hızlı bir şekilde düşüşüne devam ediyor.

Yeni Yıl, Yeni Düşüş

Bitcoinler her zaman kaprisli birer canavar oldular ama bu yılın başı her zamankinden biraz farklı ve düzensiz oldu.

Bir Güney Koreli’nin kripto para birimleriyle ilgili söyledikleri dikkatleri çekti:

”Kripto para birimleri dünyanın her tarafında tehdit altındadır. Nadiren bir ülke veya hükümet girişimde bulunur. Ne olursa olsun Bitcoin durdurulamaz.”

Asya piyasaları, Güneydoğu Asya, Japonya ve Çin‘de Bitcoin hacmine hâkim olduğu sürece kuyruğunu sıkıştıran köpek gibi davranacaktır. Beğensek de beğenmesek de batılıların bu konuyla ilgili yapabileceği pek bir şey ne yazık ki yok. Yapılabilecek en iyi şey beklemek.

Neo Loco’ya Gidiyor

Neo adındaki kripto para biriminin bugüne kadarki en büyük çalışmasını yeni yılda yapması uygun görünüyor. Pazartesi günü kriptolar arasında ilk 100’de parladı. O zamandan beri Neo, bu karışıklık ve kasvetin arasındaki umut ışığı oldu. Çin Ethereum‘u da bu dönemde başarısını gösterenler arasında. 

2017’de Qlink ve Red Pulse için sadece iki büyük Neo ICOS vardı. 2018’de ise bu sayı 20’ye kadar ulaştı. Ocak ayı boyunca kripto top 10’da tutarlı performans sergileyen Ethereum, benzer şekilde ICO’ların çalışmasından etkilendi. 

Token Data, 2018 yılının ilk iki haftasında 23 ICO tarafından 570 milyon dolarlık bir artış sağlandığını bildirdi. Ayrıca bu hafta Ekim ayından bu yana en yüksek seviyede coin satışı gerçekleştiği de belirtildi.  Eğer tarih bizi yanıltmaz ise Bitcoin yeniden toparlanacak ve yine gündeme bomba gibi oturacak. 

Kaynak: 1