Kripto Paralardaki Düşüş Gerçek Mi Yoksa FUD Mu?

Kripto Paralardaki Düşüş Gerçek Mi Yoksa FUD Mu?

Bitcoin‘deki yeni dalgalanma en üstteki 50 kripto para birimini 1 Şubat Perşembe günü yaklaşık 24 saat içinde %18,05 oranında düşürdü.

CoinMarketCap‘teki döviz verileri, Bitcoin‘in altcoin pazarlarındaki düşüşün geniş copycat etkisini göstermektedir. İlk 50’de bulunan sadece 6 altcoin son 24 saatte yükseliş gösterebildi.  Buna rağmen eğilimler yine aşağıya yöneldi. 

Hindistan’ın maliye bakanı Arun Jaitley, yaptığı 2018 bütçe konuşmasında bu sabah kriptoların yer aldığı “gayri meşru etkinlikler” konusunda bir tutuklama yapılması sonrasında Bitcoin‘in baskı altında olduğunu belirtti.

Jaitley ayrıca, hükümetin kriptoyu yasal olarak tanımadığını ve kriptoyu ödemeler ağından dondurmaya çalışacağını belirtti. Bununla birlikte, endüstri katılımcıları sözlerinin Hindistan’ın düzenleyici perspektifinde herhangi bir gerçek değişikliği işaretlemediğini iddia ediyor.

Hindistan‘dan gelen haberlere paralel olarak, Tether’in tokenı Bitcoin fiyatlarına etki etmektedir.

Tether ve ortak borsa Bitfinex‘in Aralık ayında düzenleyicilerden celp aldıklarına dair ikinci bir piyasa tepkisi sonrasında analistler, Tether‘in ihracı yapay olarak BTC / USD faiz oranlarını artırdığına dair daha önceki varsayımlardan kuşku duyuyorlar.

Placeholder VC ortağı Chris Burniske, Perşembe günkü tweetinde;

“$USDT mağazada 2,2 milyar dolar değerinde – şu an toplam kripto değerinin % 0.4’ü ve toplam bitcoin değerinin% 1.3’ü.  – Sistematik olarak bu pazarları destekleyebileceğine inanmak için zorlanıyoruz, “dedi. 

Kaynak: 1