LitePay Duyurulduktan Sonra Litecoin (LTC) Artışa Geçti

LitePay Duyurulduktan Sonra Litecoin (LTC) Artışa Geçti

Litecoin Çatallanıyor mu?

Litecoin Çatallanıyor mu?

Litecoin (LTC), 14 Şubat Çarşamba günü tüm önemli şifreleme varlıklarını geçti ve kombine LTC ödeme hizmeti ve hard fork (çatal) haberlerinde ABD doları karşısında yüzde 30’un üzerinde çıktı.

Litecoin için 2017 yılının sonlarında Bitcoin için BitPay‘e benzer bir ticari çözüm yaratma niyetini duyuran LitePay adlı bir şirket, 12 Şubat Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 26 Şubat’ta hizmetini yayınlayacağını söyledi.

Proje Pazartesi günkü tweet’inde açıkladı; “Başladık, çünkü insanlar LTC‘yi kabul etmeleri için (BitPay) istediler. Onlar kabul etmeyebilirdi. O yüzden meydan okuduk.”

Bitcoin’in Aralık 2017’den beri düşmesi Altcoin varlık performansını belirlediğinden, Litecoin piyasaları da aşağı yönlü takip ettmişti.

Bu ayın başlarında bir grup geliştiricinin, 19 Şubat 2017’de “Litecoin Cash” i oluşturmak için Litecoin ağını ilk defa hard çatala sokmayı planladıkları haberleri tüccarlar arasında çoşku yarattı. Fiyat artışları; tüccarların muhtemelen, Litecoin Cash tokenlerinin gelecekteki ‘airdrop’undan yararlanmak için LTC’de ‘stoklama’ yapan tüccarlardan dolayı kaynaklanıyor.

Açıklamaya göre, Litecoin Cash, çatalın vaktinde mevcut yatırımcılar tarafından tutulan litecoin başına 10 token ücretsiz dağıtılma sözü verildi.

Ancak, Litecoin yaratıcısı Charlie Lee, ağı çatallamak için yapılan herhangi bir girişimin Şubat 4’te yapılan bir tweet’te “aldatmaca” olduğunu açıkça belirtti.

CoinMarketCap‘in izlediği en yüksek kripto para birimlerinde; Bitcoin, 9.284 dolarla ticaret yapmak için 9.000 dolarlık seviyeyi geçti ve 24 saat içinde % 7,7’lik artış gösterdi. İlk 10 altcoinini de çoğunluğu yaklaşık % 7 oranında yükseldi.

Monero, Stellar ve OmiseGo, daha iyi performans sergiledi, 24 saat içinde % 20’ye varan artışlar oldu.

Kaynak: 1