Logitech G Pro mekanik klavye yarışmalara katılan kitleleri hedef alıyor.

Logitech G Pro mekanik klavye yarışmalara katılan kitleleri hedef alıyor.

Logitech Salı günü, esport oyuncularıyla işbirliği içinde geliştirildiğini ve profesyonel rekabete yönelik olarak tasarlandığını söylediği yeni, G Pro adlı üst düzey tenkeyless(Numpadsiz) mekanik klavyesini tanıttı.

Satmak için aldatıcı haber çıkardılar mı dersiniz bilmem ama, Logitech “aşırı seçici ve talepkar sporcular, daha önceki tasarımlar üzerine toplu geribildirim vererek G Pro’yu geliştirmede gerçekten ön planda oldular’’ diyor.

“Onların deneme aşamasındaki tasarımlarımıza erken ve sıklıkla erişmelerini sağlıyoruz ve onların klavyeleri parçalayana kadar kullanmalarına izin veriyoruz. Sonucu da bu yeni ultra hızlı tuşları olan, dayanıklı yapılı, numpad’siz tasarımı ile taşıması kolay Profesyonel Oyun Klavyesi’dir. Eğer kazanmak için oynuyorsanız bu klavye tam olarak ihtiyacınız olan şey.’’ Bunu biz demiyoruz Logitech diyor.

Baya iddialı ve güzel bi klavye. Bu pazarlamak için yapılan övgüleri bir yana bırakalım klavye cidden çok kompakt. Klavye, Logitech’ in Omron tarafından yapılan Romer-G mekanik tuş takımına sahip. Logitech, ‘’Romer-G tuşların kısa devre aktüatörü 1.5mm, ayrıca kayıt tuşu, standart mekanik tuşlara göre yüzde 25 daha hızlı basıyor.” diyor. Dayanıklılık konusundada başarılı bir klavye. Size tam yetmiş milyon basış izni tanıyor.

Buradaki odak noktası, yerden tasarruf sağlayan tasarım ve seyahat kolaylığı üzerinde gibi gözüküyor. Ayrıca, Logitech tenkeyless bir tahtanın yanı sıra çıkarılabilir bir mikro USB kablosu da sundu. Bu USB’nin avantajı da klavyenin bir sırt çantasına koyulması ve bir esports yarışmasına gidilmesi durumunda bağlantı konusunda kesinlikle sorun yaşamamanızdır.

Cloud9’dan Jake ‘Stewie2K’Yip, “Bu harika bir klavye, çünkü küçük, dayanıklı ve tenkeyless, bu benim masamda daha fazla alana sahip olmamı sağlıyor, Romer-G tuşları güzel,sessiz ve tabiki yazarken süper hızlı’’ dedi.

Eksik olan bir tarafı var mı ? diye sorarsanız, Logitech’in diğer klavyelerinin bazılarında bulunan, dahili bir LCD veya mobil cihazlar için ikincil ekran görevi görebilen bir yuva olan özel makro tuşları gibi bazı oyun oynama özellikleri söylenebilir. Ama bunlarda düşünülmüş tabi, G Pro, özelleştirilebilir RGB aydınlatması ve F1-F12 tuşları için programlanabilir makro tuş oluşturma olanakları sağlıyor.

G-Pro’yu şimdi buradan 130 dolara alın!