LoL 8.4 Yama Büyük Değişiklikler İçeriyor (League of Legends 8.4 Yama)

LoL 8.4 Yama Büyük Değişiklikler İçeriyor (League of Legends 8.4 Yama)

LoL 8.4 Yama (League of Legends 8.4 Yama)

LoL 8.4 Yama (League of Legends 8.4 Yama)

Yıllardır orta koridorlarda ve onların eşyalarında süregelen ufak tefek nerflerden sonra orta koridor oyuncularına müjdemizi verelim öncelikle çünkü bana göre bu yama en çok büyücüleri kapsıyor.

Tabi ayrıca eski rengar otplere de buradan selam olsun çünkü yüzlerinin bir sonraki yazımızda güleceğine eminim.

Yama notlarından anladığım kadarıyla League of Legends ekibi sürekli olan değişimlerden oyuncuların en güzel ve en az şekilde etkilenmesini istiyorlar ve çalışmaları kesinlikle bu yönde. Şampiyonluk yada yükselme ligi maçlarını sıkı takip edenler bileceklerdir ki üst koridorlar uzun zamandır oyunda bizlere haz veren biryerde değil çünkü tank metası çok uzun zamandır lige hakim ve hasar üst koridorda 1v1’de birbirlerini almaya yetmediği için sağlam bir baskın atılmadan kill almak neredeyse imkansız. Eee hal böyle olunca birbiriyle sürekli eşit giden bir lane safhasını kim izlemek ister. Ve bu yama bence yavaş yavaş üst koridorlarda off tank yani hem hasarı hemde tanklığı iyi olan lanede birbirlerine üstünlük kurabilecek oyunun kaderini değiştirebilecek adam eksiltebilecek şampiyonları metaya sokmaya hazırlıyor tabi bu benim anladığım kadarıyla böyle ve doğruluğunu gelecek gösterecek gelelim şampiyon ve eşya değişikliklerine.

NOT: Şampiyonlara gelen değişiklikler bir sonraki yazımızda olacak.

EŞYA DEĞİŞİKLİKLERİ

1. KAYIP CİLT:
Çoğu orta koridor oyuncusunun (manaya ihtiyaç duyan) ilk base attığında aldığı item kayıp ciltti ve league of legends geliştiricileri de bittabi bunun farkında.

900 altından 1100 altına çıkarılan fiyatı sizi üzsede yapılan buff küçümsenmeyecek seviyede %10 Bekleme Süresinde Azalma!

Önceden kayıp cilti yükseltip hemen hemen her orta koridor oyuncusunun (manaya ihtiyaç duyan) aldığı ilk eşya morellonomikondu ve ardından hasar itemleri alınırdı.

Morello her ne kadar güçlü bir item de olsa çeşitlilik açısından yetersizdi bunun farkında olan league of legends geliştiricileri morellonomikonu bu kadar güçlü kılan kayıp cilti oluşturulan eşyalarından çıkardı.

Kayıp cilt yine orta koridor oyuncularının ilk alacağı itemlerden biri olacak bu şüphesiz fakat artık önümüzde 3 farklı seçenek var:

NOT: Luden’in Feryadı , Hextech GLP-800 , Başmelek Asası. Bu 3 eşyanın ortak özelliği kayıp ciltten gelen bekleme süresinin (+%10) + yanısıra pasifininde yine bekleme süresi (+%10) sunması toplamda +%20.

2. LUDEN’İN FERYADI:
Luden artık (Aşırı Büyük Sopa + Ruh Yeli + 1100 Altın=) dan oluşmuyor

(Kayıp Cilt + Kuvvet Kitabı + İnfilak Değneği + 915 Altın=)  bu itemi almanız için ödemeniz gereken miktar. Yetenek Gücü 100’den 90’a düştü, verdiği +%10 hareket hızı kaldırıldı, bekleme süresi %20 oldu.

3. HEXTECH GLP-800:
Hextech GLP-800 artık (Antik Dönüştürücü + Hextech Altıpatlar + 850 Altın=)dan oluşmuyor.

(Kayıp Cilt + Hextech Altıpatlar + 850 Altın) bu itemi almanız için ödemeniz için gereken miktar.

Artık 300 can sağlamıyor.

Donduran Ok artık yalnızca isabet ettiği ilk birimi yavaşlatıyor ve ona hasar veriyor (her bir ok için).

Donduran Ok konisi 10 derece daraldı. Donduran Ok koni menzili 200 birim arttı. Fakat yavaşlatma yüzdesi %65 ‘ten %40’a atış hızı 2000’den 1600’e düşürüldü.

4. BAŞMELEK ASASI:
Başmelek asası artık (Tanrıça’nın Gözyaşı + Aşırı Büyük Sopa + 1100 Altın)tan oluşmuyor.

(Tanrıça’nın Gözyaşı + Kuvvet Kitabı + Kayıp Cilt + 915 Altın) bu itemi almanız için ödemeniz için gereken miktar.

Toplam bedel 3100 altından 3200 altına çıkartıldı.

Yetenek gücü 80’den 50’e düşürüldü.

Mana 250’den 650’e çıkartıldı.

5. LİANDRY’NİN EZİYETİ:
Liandry’nin eziyeti değişiklikten önce çoğu orta koridor oyuncularının 2. yada 3. sıradan mutlaka çantasına eklediği eşyalardandı.

Sahip olduğu yüzdelik can hasarı onu tanklara karşı kullanışlı hale getirirken sabit büyü nüfüzuda onu canı az olan hedeflere karşı da iyi bir eşya konumuna yükseltiyordu böyle bir eşyanın  nerf yemesi en azından önceden bu eşyayı mutlaka alan herolar için beklenilen bir şeydi.

Eski pasifi sürekli dürten ve skill spamlayan herolara uygun olsa da yeni pasifi dürtmeden çok savaşın içerisinde uzun süre kalan ap heroları için biçilmiş kaftan (Şampiyonlara hasar vermek, çatışmadan çıkana dek hasarını saniyede %2 arttırır (en fazla %10).

Saniyede hedefin mevcut canının %2’sini alan bir diğer özel pasifi hedefin azami canının %1’ini alır oldu. Bunlar bariz bariz nerf.

6. LANETLİ MASKE:
Liandry’nin eziyeti hala lanetli maskeden yapılmaya devam ediyor fakat liandrynin değişen pasiflerinden biri olan +15 sabit büyü nüfüzunu sağlayan kem göz pasifi lanetli maskenin pasifiydi dolayısıyla lanetli maskede artık bu pasif bulunmuyor.

Onun yerine (Şampiyonlara hasar vermek, çatışmadan çıkana dek hasarını saniyede %2 arttırır (en fazla %10) pasifi getirildi.

7. MORELLONOMİKON:
Dediğimiz gibi morello değişmeden önce oyundaki en iyi mana ve yetenek gücü eşyası durumundaydı fakat iyileştirmeye karşı etkili bir eşya olması gerekirdi bu yüzden bu eşya artık (Kayıp Cilt + Şeytanî Külliyat + Kuvvet Kitabı + 665 Altın)’dan oluşmuyor.

(Bilinmezlik Küresi + İnfilak Değneği + 650 Altın) bu itemi almanız için ödemeniz için gereken miktar.

Toplam bedel 2900 altından 3000 altına çıkarıldı.

Yetenek Gücü 100’den 80’e indirildi.

Artık 400 mana ve %20 bekleme süresinde azalma sağlamıyor.

Yeni pasifi +15 büyü nüfüzu ve şampiyonlara büyü hasarı verdiğinde 3 saniyeliğine ağır yara açmak (Darius’un açtığı yara gibi düşünebilirsiniz).

Ve evet morello şüphesizki eski gücünü kaybetti ki hala kullanışlı diyebileceğimiz bir seviyede, yeni rünlerle yada ismini sihirdar vadisinde pek görmediğimiz herolarla sağlayacağı uyum hepimizi meraklandırıyor.

Ve geldik sırada adını ilk defa duyduğumuz fakat kesinlikle orta koridora soluk getirecek yeni eşyalara.

8. BİLİNMEZLİK KÜRESİ:
Bu eşya sihirdar vadisine 8.4 yamasıyla birlikte indi. Liandry’e edilen eziyetten sonra sabit büyü nüfüzunu kaldırmaktan bahsediyorum onun yerine geldiğini düşündüğümüz bir alt item.

Kendisi 1500 altın, (Yakut Kristal + Kuvvet Kitabı + 665 Altın)’dan oluşturulan bu item 25 yetenek gücü +15 SABİT büyü nüfuzu ve 200 can içeriyor.

9. BÜYÜBÜKEN:
Bu eşyada yine yeni eşyalardan fakat bana göre bu yamanın en ama en önemli değişikliği daha doğrusu yeniliği.

Tüm orta koridor(ap) oyuncularının bildiği üzere üzerinize YOUMUU’sunu açarak koşan kasmış bir Zed’den yada Talon’dan kaçış pek yoktur peki (ad) orta koridor oyuncularının yada oyun sonu büyücü tank destek affetmeden tarayan alt koridor taşıyıcılarının böyle bir itemi varda bizim neden yok diyen mid lane oyuncularını riot sanki duymuş ve kayıtsızda kalmamış karşınızda BÜYÜBÜKEN.

(Ruh Yeli + Aşırı Büyük Sopa + 700 Altın) oluşan bu eşyanın bedeli 2800 altın.

100 yetenek gücünün yanında %10 hareket hızı veren bu eşyanın en can alıcı noktası özel aktifi.

Özel Aktif: Yanındaki takım arkadaşların ve rakiplerin kullandığı yetenekler ile en fazla 100 olacak şekilde Büyübüken yükü biriktiriyorsun ve bunu aktife ettiğin zaman

4 SANİYE BOYUNCA AZALARAK BİTEN İLAVE %30 HAREKET HIZI VE 100 YETENEK GÜCÜ KAZANIYORSUN!

10. İKİZGÖLGE:
Bu eşyanın özelliklerini ilk okuduğum zaman bana bir support itemini çağrıştırdı Buz Kraliçesinin Hakkı çünkü yetenek gücü 60 aynı Bekleme süresinde azalma %10 aynı Özel aktifi hemen hemen aynı fakat bu demek değilki bu eşya sadece support oyuncularına özel olacak 2400 altın olan bu eşya aynı zamanda %7’de hareket hızı veriyor.

Sadece bir düşünün örneğin AHRİ’ye HEXTECH GLP-800 ardından BÜYÜBÜKEN ve İKİZ GÖLGE’yi aldığınızı varsayın neler yapılabilir. Çok şey değişecek League of Legends (LoL) severler çok takipte kalın devamı gelecek!