Mac Antivirüs

Mac Antivirüs

Mac Antivirüs Değerlendirmesi

Mac Antivirüs Değerlendirmesi

Performansa Etkisi Nedir?
Birçoğumuz anti-virüs yazılımının performans üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olduğuna inanıyor. Ama bunlar, düşündüğümüzden çok daha az olumsuz: AV-Test testlerinde, ClamXav, MacKeeper, Kaspersky veya Norton kullanırken ölçülebilir bir performans düşüşü olmadığını tespit etti. Sophos ve Trend Micro ek sistem yükünün % 2’si kadar, ESET ve Bitdefender’de ise genel sistem yükünün yaklaşık % 4’ünü oluşturan ölçülebilir bir fark vardı.

Hangi Araçlar Tavsiye Edilir?
Para harcamak istemiyorsanız AVG’ye yönelin: AV-TEST kriterlerinde % 100 algılama sağladı. Ancak AV-TEST, ödenen ürünlerden farklı olarak, AVG’nin sistem performansı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ve sistem kaynaklarının yaklaşık % 10’unu aldığını belirtti.

Ücretli ürünlerden AV-TEST, Kaspersky Lab ve Norton’u, performans üzerinde gözle görülür bir etki olmadan % 100 algılama sağladığını belirterek tavsiye ediyor.

Bitdefender ve Trend Micro, sistem yükünü % 16 oranında artırabileceğine dikkat çekse de, Intego gibi, şiddetle tavsiye edilir.

Gerçekten Mac Antivirus’e İhtiyacınız Var mı?
Bu size bağlı. Enfeksiyon riski oldukça uzaktır ve eğer temel güvenlik önlemleri alıyorsanız ve genel aldatmacalara düşmezseniz, herhangi bir sorunla karşılaşmanız pek olası değildir.

Sistemi normale döndürme uzun bir süreç olabilir. Belki de soru, anti-virüsün paraya değip değmeyeceği değil, zamanınızın bir güvenlik uygulamasının maliyetinden daha değerli olup olmadığıdır.

Mac için Antivirüs Ücretsiz mi Yoksa Ücretli mi Olmalı?
Bir Mac veya PC’niz olup olmadığına bakılmaksızın tartışma aynıdır. Ücretsiz antivirüs ürünleri tehditlere karşı koruma konusunda etkilidir, ancak belirli premium özelliklerden yoksundurlar.

Birkaç çalışandan daha fazlasına sahipseniz, o zaman premium ürüne yatırım yapmalısınız.

Bir ağda birden fazla sisteme sahip olmak, siber saldırıların daha fazla kullanıcıya ve hedefe yönelik daha fazla uç noktaya sahip olduğu anlamına gelir. Politikaları belirlemenize olanak tanıyan ek yönetim araçları, bu riskin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Mac’ler, PC’lerden daha güvenli olarak kabul edilebilir, ancak yine de bazı para tasarrufu için riske atmamakta fayda var.

Hangi antivirüs kullanmanız gerektiğine karar vermek için en iyi Mac Antivirüs programları konumuza göz atabilirsiniz.