Mac için En İyi Antivirüs Programları (2018)

Mac için En İyi Antivirüs Programları (2018)

Mac için En İyi Antivirüs Programları

Mac için En İyi Antivirüs Programları

Bazıları Mac’in “virüs alamadığını” düşünerek, en iyi Mac antivirüs yazılımını 2018’de gereksiz bir görev olarak tanımlamayı düşünebilir. Ancak Apple makinelerinin Windows’dan daha az hedeflendiği doğru olsa da, hala virüs bulaşabilir.

Bu yüzden biz de antivirüs programlarını derlemeye çalıştık. Mac bilgisayarları korumak için özel olarak tasarlandığından, en iyi Mac antivirüs programlarını bu listede seçtik. Ayrıca her biri, Mac kullanıcıları tarafından hedeflenen virüs veya kötü amaçlı yazılımların tanımlanması ve kaldırılması konusunda yüksek puan aldı.

Bir Mac’iniz varsa, virüsler ve güvenlik riskleri arttıkça şikayet almamaya dikkat etmelisiniz, bu yüzden Mac’iniz için antivirüs yazılımı satın almayı düşünmeniz akıllıca olacaktır.

OS X ve macOS, korumalı olan Unix işletim sistemine dayanır. Yani virüslerin herhangi bir hasar vermesi çok zor. Kaçmaya çalıştıkları her ne olursa olsun kaçamadıkları küçük bir kutuda kilitli olarak düşünün.

Bu, OS X ve macOS’un sahip olduğu benzersiz taleplerle çalışacak şekilde tasarlanmış özel bir Mac antivirüs yazılımına ihtiyacınız olduğu anlamına gelir, bu nedenle en iyi seçeneklerimiz için listeye göz atın.

Mac antivirüs: Tehditleri tespit etmede en iyisi hangisidir?
Mükemmel AV-TEST düzenli olarak antivirüs programlarını hızlandırır ve en son testleri Temmuz 2017’de macOS Sierra’da gerçekleştirildi. İki temel alanı test ettiler: Paketlerin Mac’e özgü tehditleri ne kadar iyi tespit ettikleri ve Windows işletim sisteminin kötü amaçlı yazılımlara yayılması için karışık işletim ortamlarında Mac’lere karşı ne kadar iyi korundukları belirlendi.

Mac kötü amaçlı yazılım için ilk dört paket, yanlış pozitif olmayan % 100 algılama sağladı. Sonraki dört paket ise yanlış pozitif olmayan % 99.5 ile % 98.4 arasında sonuç verdi. İşte Mac için en iyi antivirüs programları listesi.

1. Bitdefender Antivirus for Mac

1. Bitdefender Antivirus for Mac

Bitdefender Antivirus for Mac, piyasadaki Apple cihazları için en doğru virüs koruma paketlerinden biridir. Çok katmanlı fidye yazılımı koruması, adware kaldırma gibi bir dizi özellik ile birlikte geliyor ve Windows PC’de kötü amaçlı yazılımları da tarayabilir. Internet kötülükleri ile ilgili endişeleriniz varsa, Bitdefender Antivirus for Mac, 2018’deki Mac’ler için en iyi antivirüs yazılımıdır.

2. Intego Mac Premium Bundle X9

2. Intego Mac Premium Bundle X9

Intego, Mac’leri 20 yıldır koruyor, bu yüzden Apple makinelerinin ne tür bir güvenliğe ihtiyacı olduğunu bilen herhangi bir yazılım varsa, işte budur. En yeni Mac tehditlerinin yanı sıra Windows ve Unix kötü amaçlı yazılımları da içeren bir antivirüs motoru ile birlikte gelir ve ayrıca ağ izinlerini yönetmek için tam bir güvenlik duvarı içerir.

3. Kaspersky Internet Security for Mac

3. Kaspersky Internet Security for Mac

Kaspersky antivirüs koruması alanında saygın bir isimdir ve güvenlik duvarı koruması, ebeveyn denetimleri ve araçları da dahil olmak üzere rakiplerinin çoğunu utandırmak için bir dizi özellik getiren, Internet Security for Mac yazılımı ile itibarını korur. İnternet üzerinden tamamen güvenli bir şekilde alışveriş yapabildiğinizden emin olun. Geniş özellik yelpazesi kesinlikle açıktır, ancak belirli bir araç arıyorsanız, arayüzün gezinmek için biraz hantal hale gelebilir.

Cihazınızın Kaspersky koruması altında olmasını istiyorsanız aşağıdaki bağlantıdan yararlanabilirsiniz.

Kaspersky İndir

4. Norton Security Deluxe

4. Norton Security Deluxe

Norton, anti-virüs dünyasında iyi bilinen bir başka markadır ve Norton Security Deluxe yazılımı, Mac’inizi mükemmel bir kötü amaçlı yazılım tespit motoruyla korumaya yardımcı olur. Bir dizi cihazı kapsayabilir, böylece Mac’lerinizi, hatta sahip olduğunuz tüm Windows PC’leri veya mobil cihazları koruyabilirsiniz. Sağladığı güvenlik harikayken, kullanımda sistem hızı üzerinde belirgin bir etki olabilir. Mac’inizi olabildiğince hızlı hissetmek istiyorsanız, Mac için bu en iyi antivirüs yazılımındaki diğer seçeneklerden birine bakın. Ama ne olursa olsun sağlam ve güvenilir bir koruma istiyorsanız, Norton Security Deluxe kesinlikle yatırım yapmaya değer.

5. Trend Micro Antivirus for Mac

5. Trend Micro Antivirus for Mac

MacOS’un en yeni sürümünü çalıştırıyorsanız, MacOS High Sierra (10.13), Trend Micro Antivirus son işletim sistemi ile uyum için inşa edilmiş çok iyi bir seçimdir. Antivirüs koruması, içerik filtreleme, sosyal medya gizlilik denetleyicisi ve yeni fidye koruma araçları getiriyor. Tarama hızı da son sürümden bu yana geliştirildi ve Mac’inizi herhangi bir virüs için daha hızlı bir şekilde kontrol etmenizi sağlıyor.

6. ClamXAV

6. ClamXAV

ClamXAV en çekici isimlere sahip değil, ama Mac için birçok BT uzmanının lanet ettiği antivirüs yazılımı. Bu, aşırı karmaşık olduğu anlamına gelmez. Aslında, bu listede bulunan tüm Mac antivirüs yazılımlarından en basit ve kullanımı kolay arayüzlerden birine sahiptir. Özellikle e-posta eklerinde virüsleri yakalama konusunda oldukça beceriklidir ve diğer süitlerin bazı internet güvenlik araçlarıyla birlikte gelmezken, Mac’inizi korumak için mükemmel bir seçimdir ve yıllık bir abonelik yerine rakiplerinden farklı olarak tek seferlik bir ücret sunar.

7. ESET Cyber Security for Mac

7. ESET Cyber Security for Mac

ESET Cyber Security for Mac, bağımsız test laboratuarlarından yüksek puanlar alır. Bu yüzden eğer kuruluysa Mac’inizin iyi bakıldığından emin olabilirsiniz. Mac’inizi virüslere karşı taramak için en hızlı yazılım değildir, ancak makinenizin virüslerden tamamen kurtulduğundan emin olmak için sisteminizin derinliklerine girer. Ayrıca oldukça rekabetçi bir fiyat etiketi var.

8. Sophos Home for Macs

8. Sophos Home for Macs

Bu listedeki diğer Mac antivirüs yazılımı hizmetleri için ödeme yapmanızı isterken, Sophos Home for Macs tamamen ücretsizdir. Bu, güvenilir olmadığı anlamına gelmez – ayrıca bağımsız test kullanıcıları ile yüksek puanlar alır ve kimlik avı araçları, web sitesi filtreleme ve fidye yazılımı koruması gibi bazı iyi özelliklerle birlikte gelir. Cihazlarınızı çevrimiçi bir arayüzden kolayca yönetebilir ve tam kontrol için 10 Mac ve Windows PC’ye kadar ekleyebilirsiniz.

9. F-Secure SAFE

9. F-Secure SAFE

F-Secure SAFE, tüm aile için PC’ler, akıllı telefonlar, tabletler, Mac’ler ve güçlü ebeveyn kontrolleri gibi her türlü cihazı koruyan bir antivirüs hizmeti olarak tasarlanmıştır.

AV-Test, F-Secure’ın, Mart ve Nisan 2018 arasında önceki dört hafta boyunca ortaya çıkan yaygın kötü amaçlı yazılımların yanı sıra sıfır günlük tehditlerin yüzde 100’üne karşı korumalı olduğunu tespit etti. Ancak, sık kullanılan uygulamaların kurulumunu yavaşlattığı konusunda bazı endişeler vardı.

Temel antivirüs yeteneklerinin yanı sıra, belirli sitelerin ve uygulamaların, oturum açarken sisteminizle etkileşime girmesini engelleyen ve fidye yazılımlarındaki rahatsızlıklara karşı belirli önlemleri engelleyen, bankacılık koruması gibi bazı şık özellikler de bulunuyor. Bu önemli klasörlerin izlenmesini gerektirir, böylelikle fidye yazılımı bunları şifreleyemez.

Kısacası, F-Secure’un kullanıcı dostu arayüzü ve doğru koruması onu uygun bir seçenek haline getiriyor ancak özellik bölümünde eksik.