Metro Exodus Ertelendi

Metro Exodus Ertelendi

Metro Exodus

Metro Exodus

Hayatta kalma / korku / gizlilik / nişancı serilerinde üçüncü oyun ve daha geniş bir dünyaya sahip ilk oyun olan Metro Exodus ertelendi. PlayStation 4, Xbox One ve PC oyunu başlangıçta bu yıl piyasaya sürülecekti, ancak THQ Nordic’ten yapılan bir basın açıklamasına göre, şu an 2019’un birinci çeyreğinde geliyor. Bu, Ocak-Mart 2019 demek.

Basın bülteninde THQ Nordic, oyunun neden geciktiğine dair bir gerekçe veya açıklama sunmadı.

Önceki Metro oyunları gibi Exodus, Moskova metrosunun kalıntılarından kurtulan bir grupla kaçan Artyom’u canlandırıyor. Yayıncı Deep Silver, oyunun tüm yıl boyunca yayılan bir hikayede büyük, doğrusal olmayan seviyeleri araştıran oyuncularla “sandbox hayatta kalma deneyimi” olacağını söyledi.

Exodus, E3 2017’de Artyom’u iskeletlerle dolu çökmüş bir tünelde gösteren bir video ile duyuruldu. Daha sonra açıklığa doğru yürüdü ve mutasyona uğramış bir sıçan canavarıyla savaştı. Aralık 2017’deki Video oyunu Ödülleri sırasında yayınlanan bir devam fragmanı daha da mutasyona uğramış yaratıklar ve misafirperver ortamların ortaya çıktığını gösterdi.

İlk Metro oyunu, Metro 2033, 2010 yılında çıktı. Serideki en son giriş 2013’teki Metro: Last Light idi, bu yüzden yeni bir oyun çıkmayalı uzun bir zaman oldu. Seri, Rus yazar Dmitry Glukhovsky eserlerinden esinlenilmiştir ve 4A Games tarafından geliştirilmiştir.