Nintendo Switch Güncellemesi

Nintendo Switch Güncellemesi

Nintendo Switch Güncelleme

Nintendo Switch Güncelleme

Nintendo Switch ürün yazılımının en yeni sürümü (sürüm 4.0.0) şimdi indirilebilir. Kullanıcı profillerini ve kaydedilen verileri yeni bir konsola aktarma ve oyun video’su yakalama gibi çok ihtiyaç duyulan bazı özellikler sunuyor. Fakat ne yazık ki, bazı hayranlar biraz sinirlenebilir, çünkü bu işlevler için sınırlamalar var.

Başlangıç olarak, video çekimi şu an için sadece dört oyunla çalışıyor: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS ve Splatoon 2. Bu özellik, otomatik olarak 30 saniyelik oynatmayı yakalar ve videoyu sistemin albümünde depolar. Buradan klipleri kırpabilir ve bunları Facebook veya Twitter kullanarak paylaşabilirsiniz. Bunların dışında başka hiçbir paylaşım seçeneği mevcut değil gibi görünüyor. 

Nintendo Switch Video Yakalama

Nintendo Switch güncellemesinde veri aktarımları biraz daha heyecan vericidir ancak yine de sınırlıdır. Güncellemeyi indiren Switch kullanıcıları, kullanıcı profillerini ve kaydedilmiş oyun verilerini bir konsoldan diğerine taşıyabilir. Ama bu süreçte orijinal veriler silinmiş olur. Nintendo‘nun dediği gibi: “İşlem tamamlandığında, kullanıcı bilgileri, ilişkili veri kaydetme ve aktarılan kullanıcı hesabı ile satın alınan yazılım artık kaynak konsoldan kullanılamayacak.”

Bu kullanışlı, ancak hayranların istediği gibi verilerin harici bir hafıza kartına özgürce yedeklenebilmesi ile aynı değil. Konsolunuzu kaybederseniz tek başına veri aktarımı iyi değildir. Umarız ilerleyen zamanlarda başka bir güncelleme bu işlevselliği sağlayacaktır.

Kaynak: 1