Oyun Oynarken Rahat Etmeniz İçin En İyi 5 Sandalye

Oyun Oynarken Rahat Etmeniz İçin En İyi 5 Sandalye

En İyi Gaming Sandalyeleri

Tam anlamıyla bir oyun alışverişine çıksanız yeni bir sandalye için ne kadar ayırırsınız? Muhtemelen grafik kartında harcadığınızdan çok daha az, ancak şunu bilmelisiniz ki sandalye genel oyun tecrübenizin ayrılmaz bir parçasıdır. İyi bir sandalye size on yıl bile dayanbilir ve omurga sağlığınızı kesinlikle yabana atmamanızı öneririz. Şimdi sizler için hazırladığımız En İyi Gaming Sandalyeleri listemize bir göz atalım:

1-Office Master OM5

Office Master OM5’i ilk gördüğünüzde onu yılan yağıyla yağlanmış bir sandalye olarak görebilirsiniz. Pazarlamacılar onu manuel gerginliğe sahip olmadan çeşitli beden büyüklüklerine ve ağırlıklarına hizmet edebilen kendinden tartılı bir sandalye olarak tanımlıyor. Öncelikli olarak diğer sandalyelerin sağından solundan çıkan kolları topuzları unutun. Bu sandalye beklenmedik bir şekilde popo ve sırt rahatınız için çok iyidir. Oturunca anlayacaksınız.

OM5’in ayarlanabilir özellikleri ise şunlardır: Yükseklik, uyluklarınız için daha fazla boşluk istemeniz halinde ileri-geri eğebileceğiniz veya kolunuzu rahatlatmak için kullanabileceğiniz şelale şeklinde kenarlıkları. Akıllı olan tüm parçalar ise kalça tarafındadır. Sırtınızı yaslayın ve geriye biraz basınç uygulayın sırtlık geriye doğru kayarken oturak sürgüleri de ileri gidecektir. Alışmak biraz zaman alıyor, ancak dikey çalışma modundan rahat oyun moduna geçmek sizi gerçekten rahat ettirecektir.

OM5’in doğal gerginliği ne çok sıkı ne de çok gevşektir bu da rahatlamak için ekstradan bir çaba harcamayacağınız anlamına geliyor. Sizde çok küçük bir hareketle geriye yaslanmaya alışacaksınız. Üstelik dik durmak istediğinizde durduk yere oturağın geriye kayması gibi bir sıkıntı da yaşamayacaksınız. Sürekli aynı pozisyonda kalmayıp ara sıra geriye yaslanmakta elbete bulunmaz bir nimet. Kısacası hareketli bir sandalye bulmak çok önemlidir ve OM5 bu özelliği tam anlamıyla yerine getirir.

1-Office Master OM5

2- Office Star ProGrid

Diyelim ki çocukları özel okula yazdırdınız, ekran kartına çok para verdiniz düşük bütçeniz var. İnternete bakıyorsunuz görüntüsü güzel olan ama olumsuz kullanıcı yorumları almış bir sürü birbirine benzer sandalye var. Alsanız kusurlarına katlanacağınızı biliyorsunuz. Tam banyo sandalyesini kullanmayı düşünüyorsunuz ( İnşallah bu yazıyı bundan önce okursunuz) hop işte karşınızda Office Star Progid.

Office Star’ın sandalyeleri ilk bakışta dikkat çekici görünmüyor ancak müşteri yorumları sürekli iyidir. Bu sandalye birçok pahalı model de bile olmayan ayarlanabilirlik özelliğine sahip. Kaldıraçlarını kullanarak yüksekliğini ve eğimini ayarlayabilirsiniz. Buna ek oturağınızı da ileri ve geri hareket ettirebilirsiniz. Sırtlığı da yukarı aşağı hareket ettirebileceğiniz gibi, koltuk kenarlıklarını yükseltip, alçaltabilirsiniz. Bu sayede oturmak için en mükemmel pozisyonu bulabileceksiniz. Doğru pozisyonu bulmak zaman alabilir ancak bulduğunuzda mutlak rahatlığa ulaşacaksınız. Fakat aynı kaliteyi yapı malzemeleri için söyleyemeyeceğiz. Özellikle plastiğimsi koltuk kenarları ucuz fiyatının sebeplerinden biridir.  

2- Office Star ProGrid

3- Ikea Markus

Eğer ben kaydırmalı kuydurmalı sevmem kim uğraşacak diyorsanız Ikea Markus tam size göre. Ayarlamalar sadece yükseklik ve eğimle ilgilidir. Koltuk kenarlıkları ise sabittir. Yani bu sandalyede kendi rahat pozisyonunuzu kendiniz yaratacaksınız demek oluyor bu da.

 Sırtlıkta da belinizi destekleyen bir çıkıntı bulunur. Sırt kısmı dik oturmaya teşvik ettiğinden kendinizi eğimli olarak bulmanız zor olacak. Sandalye, mükemmel yapım talimatları ve 10 yıllık bir garanti ile geliyor ( temel aşınma ve yıpranmayı kapsamıyor) ve kullanılan malzemelerin kalitesi de bir hayli etkileyicidir. Taban alüminyumdur ve koltuk kenarlıklarında, baş kısmında ve koltuğun kendisinde oldukça geniş olan deri dolgu bulunmaktadır.

3- Ikea Markus

4-Steelcase Gesture

Steelcase Leap verdiğiniz paraya değecek ikonik modern sandalyelerden biridir. Hatta Wirecutter geçen senelerde onu en iyi ofis sandalyesi seçmiştir. Ancak bu listede bizim tercihimiz Steelcase Gesture oldu. Neden diye sorarsanız, bi kere insanın iyi hissetmesini sağlıyor. Sevgi dolu bir devin elinde kalçanızın ve sırtınızın gömülerek rahat ettiğini düşünün. İşte Gesture’nin vermiş olduğu his tam olarak böyle.

Steelcase bu sandalyeyi iş yerlerindeki yeni aygıtların insanların her türden yeni pozisyona girmesine neden olduğunu gösteren bir araştırmasının sonucunda bu şekilde tasarlamıştır. Burada ürettiği çözüm yolu da OM5’inkine benzerdir: Oturak ve sırtlık hareketlerinize göre tepki verir. Bununla birlikte, OM5 tamamen dik ve yaslanmış arasında tek bir eğri üzerinden hareket ederken, Gesture’nin sırt dayanağı da içeri ve dışarı eğilebiliyor.

Bu ilave eklem noktasının sonucu, daima tamamen desteklenip rahat hissetmeniz olacaktır. Oturma bozukluklarından dolayı bel ağrısı çekiyorsanız, Gesture ile bu ağrılara elveda diyebilirsiniz. Sandalyeyi ayarlamanıza gerek kalmadan görevlerinizi ve konumlarınızı değiştirebilmeniz açısından OM5’in sağladığı temel faydayı elde edersiniz ancak gerçek şu ki, Gesture işini daha iyi yapıyor. Belki de fiyatının iki kat olması bile daha iyi olduğunu gösteriyordur.

Verdiğiniz bu para size bir ömür boyu garanti ve gerçekten olağanüstü bir yapı kalitesi sağlar. Emin olabilirsiniz.

4-Steelcase Gesture

5- Herman Miller Mirra 2

Herman Miller Aeron sandalye, dünyanın her yerinde dizayn açısından bir başyapıt olarak görülür. Mirra 2 de benzer şekilde Aeron’a göre tasarlanmıtır ve Gesture’ye alternatif olarak görülmektedir. Koltuk sırtlığı kilitli halde iken, eğimli, süngerimsi koltuk kenarlıkları diğer modellerin çoğunda bulunan düz kenarlıklardan daha rahat, daha tatmin edicidir ve hoş bir yaylanma derecesine sahiptir.

5- Herman Miller Mirra 2