Oyunlararası En İyi Atı Seçiyoruz!

Oyunlararası En İyi Atı Seçiyoruz!

Bir zamanlar at sırtında bir nehri geçtim ve kesin öleceğim diye düşündüm. Bir gün önce yağmur yağmıştı ve suyun akışı normalden daha derin ve daha hızlı hale gelmişti.Bilirsiniz boğulmak için bire bir. Fakat atım beni taşıyordu. Azgın suya karşı koyarak beni diğer tarafa geçirmişti. Beni sırtından indirip yüzüme doğru solumuştu.

O anda bir oyun yazarı olacağımı biliyordum.

İyi ve sadık bir at dostluğunun kıymetini bilmeniz gerek. Skyrim’deki dikey uçurumları ölçeklendirmemize, Metal Gear Solid 5’deki tankerleri sifonla kapatmamıza ve Witcher 3’ü hızlı seyahat edemediğimizde normalden daha az öfkeli olmamıza yardımcı oldular. Ayrıca bana göre çok tatlılar ve çıkardıkları seslerde çok hoş.

Şimdi duyduğumuz sevgiden bahsetmeyi bırakalım da en iyi at kim ona bakalım ne dersiniz? Gömleğini içine ver ve yola koyulalım.

1.Raund – Koşma Şekli

Temel kabul edilebilir bir yürüyüşe sahip olmayı ben Batı tarzı sürme standartlarına göre karar veriyorum, bir atın “yürüyüşte düz ve doğru hareket ettirmesi” gerekir. Oyunlarda ve gerçek hayatta bazı atlar, istedikleri zaman uzun çimler üzerinde atıştırmaya başlarlar. Kolay arazide zikzak yapacaklar ve bir hevesle alternatif yollar bulacaklar. 

Mükemmel oyun atı, gitmeden önce nereye gitmek istediğinizi bilir.  Ata binmek, güvendiğiniz bir egzersizdir ve atınız düzensiz bir pislik gibi kodlanmışsa, yürümekten başka hiçbir çareniz kalmamıştır.

Roach: Roach’un yürüyüşü doğruysa, ona güvenebilirim, fakat, Roach’a ne zaman ufak bir boşluk verirsem, onu her meyve dalını kırparken buluyorum.

Battlefield 1 atı: Güvenilir, kararlı yürüyüşler ve onları gerçek hayattaymış gibi hissettirmek için dizginleri yeterince dirençli Battlefield 1 atları, binmek için mükemmel yol arkadaşlarıdır. Fakat siperlerde duyduğunuz güven eriyiveriyor. Bir hendekte sıkıştıklarında savaş sizin için daha da cehennem olacaktır.

D-Horse: Metal Gear Solid 5’in arazisinin oldukça düz olması nedeniyle D-Horse’i doğru bir şekilde değerlendirmek zor, ancak en yüksek hızlarda bile D-Horse sürekli geri kalmaktadır. Ancak engeller söz konusu olduğunda, D-Horse, kararsız bir yaratıktır, nereye gideceğini veya yolda en ufak bir darbe ile ne yapacağı belirsizdir. 

(Kazanan) Skyrim atı: Skyrim atı asla sendelemez. Uçurum yüzlerine, görünmez duvarlara, görünür duvarlara tırmanmaya ve hatta doğru konsol komutlarıyla uçmaya çalışırlar. (Her iyi at birkaç konsol komutunu bilir, örn. AddShout Giddiyap, ModApple +1000, AntialiasMane_ON.) Onlar kişisel ağırlığı hiçe sayıp, kayıyormuşçasına koşuşturup hareket ederler. Dağlara ve engebeli arazilerde kullanışlı bir araçtır.

2.Raund – Yele Çekiciliği

Şimdi de yele güzelliklerini kıyaslayalım. Bir atın yelesinin tımarlanıp hazırlanmasının birkaç geleneksel yolu vardır ve özel bir amaç için hizmet verdiklerinde bunun en iyi yolu örgü yapmaktır. Atın doğal yelelerinden yararlanarak onları büyüleyici bir labirente dönüştürebilirsiniz. Yeleler aynı zamanda atların performansınıda etkiler. Diğer yöntemler, çekme veya inceltme işlemleridir. Bu yöntemlerde yeleler bir cisimle kırpılır.

Roach: Karmaşık at sözlüğünde, roach aslında zavallı yaratıkların yelesini boynuna doğru tıraş etmek demektir. Fakat Witcher 3’te, Roach’ın aslında oldukça uzun bir yelesi var. Tamemen ironik bir at olmuş. 

Battlefield 1 atı: İnce bir yele bu savaş çocuğu için harika bir başlangıç noktası değil, ancak bazı ince saç fiziği ve bir kaç uzun gevşek ip ile Battlefield 1 atının biraz daha vahşi görünmesi sağlanmış.

D-Horse: Yeleleri basit, tehlikeye atılmış tasarımına rağmen işlevsel ve zariftir. Oyunu tamamladıktan sonra, D-Horse’e şeytani bir obsidien mohawk veren opsiyonel Furicorn dış görünüşü donatabilirler deniliyor.

(Kazanan) Skyrim atı: Klasik klasörlerle tarama ve dosyaları açma modları, atları sunum kategorilerinden diskalifiye etmez; çünkü atın yelesinden bir tarak geçirecek kadar beceri gerektirir. Ve birkaç mods ile, Skyrim atına hak ettiği örgü yelesini verebilirsiniz. Şuan toplulukta öyle bir mod yok ama bu ihtimalin olması bile pastayı Skyrim atının almasına yeterli.

3. Raund – Yaşam Gücü

Bu bölümü Appaloosa At Kulübü El Kitabında bulamazsınız, ancak şüphem yok ki her ay yönetim kurulu arasında yapılan tartışmanın normal bir konusudur. İyi bir at bir odaya girdiğinde, insanlar başlarını çevirir ve evet, bu bir at, dört ayaklı, toynakları pek der. Fakat ideal at, görünmeyen bir enerjiye sahip olmalı; içten bir ışıma, ben bir atım, bacaklarım büyük ve onlarla nehirlerin aşılması çok kolay. 

Roach: Roach’da yaşam gücü var, ancak atı mükemmel yapan özelliğide bu değil.

Battlefield 1 atı: Battlefield atının oldukça iyi rölanti animasyonları var. Yanına nükleer atsanız kaçmaz ve ölmez o kadar yaşam gücü vardır.

Skyrim atı: Skyrim atının kafasının içinin boş olduğunu söylememize gerek yok. Diğer oyunlardaki atlara kıyasla güçlü ve hareketli olsa da yaşam gücü bakımından yetersizdir.

Kazanan) D-Horse: ( Dün öğle yemeği için ne hatırladığımı hatırlamıyorum (elma veya arpa değil, ne olabilir?), Ancak yaklaşık on yıl önce aldığım bir film kuramı dersinde birilerinin söylediği bir şeyi hatırlayabiliyorum. Bir filmde tuvalette birisini göstermek, filmin kalıpçığını veya evrenini kurmanın en etkili araçlarından biridir. Bunu yapmak, bu kişinin kamerayı yediğini, sindirim sürecinden geçtiğini ve sıradan, düzenli ve son derece ilişkili bir ayin gerçekleştirmek zorunda kaldığına işaret eder. Benzer şekilde D-Horse da aynı şekilde yaşam gücüyle akıllarımızda yer ediniyor.

Son Raund: Grafikler

Son raund olarak her video oyununda atlar için dikkat edilmesi gereken bir konuyu inceleyeceğiz: grafikler. Appaloosa At Kulübü tarafından tanımlanan grafikler “bir atın hasırını tanımlayan poligonlar, atların rengini ve özelliklerini tanımlayan dokular ve bu unsurların birbirleriyle nasıl konuştuklarını” belirtir. Birkaç sayfa sonra, Her atın “140Hz’de oldukça radyona görünmesi gerektiğini” söyler. Özetle, çokta fazla fikir birliği sağlayamadık, ancak her at güzel, eşsiz, parlak ve ebedi olduğu için oynamak daha zor kategorilerden biridir ve aslında karşılaştırarak değilde, kendi skalasına göre derecelendirilmelilerdir.

Roach: Çok cilalanmış. Büyük, detaylı kaslara sahip, ancak kendi vücudu da dahil olmak üzere fiziksel nesnelerden geçen bir başlığı vardır. At için harika bir görünüm değil.

D-Horse: Bu atın kolaylıkla paraşütle kaldırılacağı izlenimini vermek için hafif konturlu, çok düzenli bir model. İyi kalçalara sahip.

Skyrim atı: Birkaç mod ile uzanarak dokunacak kadar gerçek görünebilirler. Örnek verecek olursak:siber zırh giyen sabertooth, gerçekten çok nadir atlar.

Battlefield 1 atı: Dışarıdan çok gerçekçi bir ata benziyor. İçerden ise tam bir korku filmi.

Kazanan: Tüm atlar

Veee son olarak en iyi atımızı duyuruyoruz: Skyrim atı

Kazandı, çünkü mod sayesinde en etkileyici ve çeşitlilik gösteren grup onlar. Skyrim’in atları bir dağın büyüklüğüne kadar büyüyebilir ve ejderhaları öldürmek için size yardımcı olarak hep oradadır. 

Modding’in yapamayacağı tek şey bir ata sana saygı duymasını sağlamak, ancak gerçek bir atın zihni, özveri ve sabrı hak ediyorsa, sahibine gereken saygıyı gösterir. Ayrıca, Battlefield 1 atı da oldukça havalı, ancak gözlerinin içinden ne kadar ürkütücü geldiğini söylemeye gerek yok.