Playstation 2 İçin En İyi Oyunlar

Playstation 2 İçin En İyi Oyunlar

Playstation 2 İçin En İyi Oyunlar

Tüm zamanların en çok satan video oyun konsolu Playstation2’nin tüm oyunları birbirinden güzel fakat en iyileri hangisi? Bu listeyi birkaç hususa dayanarak bir araya getirdik. Öncelikle, kendi kişisel favorilerimizi baz aldık sonra da pazar hakimiyetini göz önünde bulundurduk. Eğer sizin favori PS2 oyununuz burada yoksa kendi favorinizi yoruma yazabilirsiniz.

Playstation 2 İçin En İyi Oyunlar

1-GRAND THEFT AUTO: VICE CITY

Bazı oyuncular harita büyüklüğüne ve görev sayısına göre GTA oyunlarını yargılamakta ve buna göre San Andreas’ın daha iyi bir GTA oyunu olduğu gerçekten doğru sayılabileceğimiz bir argüman. Hele ki Vice City’de kilo kaybı ve çöl haritalarının olmaması bu argümanı destekler nitelikte. Yine de Vice City’nin haritası kendi zamanına göre gerçekten etkileyiciydi ve hafızalarda kolayca yer edindi. Bir de o soundtrack’lari yok mu…

2-SHADOW OF THE COLOSSUS

Oyunda genel olarak fazla bir şey yapamazsınız. Bu gibi saf video oyunlarında güncellemeler, NPC sohbetleri, yaratıcılık ve yan görev gibi bizi çeken en önemli şeyleri unutmanız gerekiyor. Bir harita üzerinde bir grup canavar görürseniz onları öldürürsünüz sonra bitti… Nedense bu da garip bir şekilde çok eğlenceli geliyor.

3-SINGSTAR

PS2’nin tüm zamanların en çok satan konsolu olmasının nedeni, Avrupa’da olağanüstü iyi satılmasıdır. Bu satılan PS2’lerin büyük çoğunluğu da Singstar serisini oynatmıştır. Amerikanlar bunu küçümseyebilir fakat Singstar kendi zamanında şu an Wii’nin yaptırdığı şeyi yaptırmıştı.

Başta çok basit bir oyun gibi gelebilir. Mikrofona şarkı söylüyoruz, ne var ki bunda diyebilirsiniz. Fakat en iyi oyuncuların bile bir turuna zor dediği bir oyun olarakta bilinir. Bizden uyarması!

4- BURNOUT 3

Zamanında kaza yapıp patlama moduyla Burnout 3, Gran Turismo’nun yaptıramadığı çok şeyi yaptırıyordu. Hız yapıp bir şeylere çarparak patlamak veya rakiplerinin çarparak patlamasını izlemek gerçekten çok eğlenceliydi.

5- FINAL FANTASY XII

Bu şimdiye kadar yapılmış en iyi Final Fantasy oyunudur.Açık ve net.

6-OKAMI

PlayStation konsolları hiçbir zaman gerçek bir Zelda oyunu oynatamaz, ancak bu sorun değil! Clover’ın başyapıtı olan bu oyun Nintendo’nun bazı bölgelerdeki dizileriyle eşleşiyor ve daha sonra epik bir hikayeyi (harbi epik ama) bazı güzel sanat dizaynlarıyla kombinleyerek sizlerle buluşturuyor.

7-PERSONA 4

Unutulması kolay, çünkü çoğu kişi bunu Vita’da oynadı;fakat Persona 4 ilk olarak bir PS2 oyunuydu ve ilk olarak taa 2008’de çıktı. Aslında insanlar hala bu oyunu yeni keşfediyor ve yıllar sonra bile ondan zevk alıyorlar.

8-KATAMARI DAMACY

İşte karşınızda espri anlayışı, muhteşem kontrolleri, güzel görselleri ile PS2 oyunları arasında en akılda kalıcı olan oyunlardan: Katamari Damacy.

9-GUITAR HERO

Haydi zamanda geriye gidelim. Bu seri Xbox 360/PS3’e gelmeden önce bazı özellikleriyle tutulmadı fakat daha sonra görkemli bir dönüş yaptı.

10-CHAMPIONS OF NORRATH

PS2 için Online veya başka bir kol aracılığı ile çoklu oyunculu bile oynayabileceğiniz bir Everquest ARPG’si olan bu oyun zamanı için çok şey ifade ediyordu.

11-GREGORY HORROR SHOW

Bu oyun Japon korku ve karanlık İngiliz komedi türleri arasında bir yerde kendi başına bir fantastik küçük oyundur.

12-SOCOM

Zamanında bu farklı sıkı askeri silah oyununun bir albenisi vardı çünkü bilgisayarlar ile bir konuda ortak çalışabiliyordu, bu nokta elbette online oyundu! Bir diğer özelliği de ses ile komut verebilme özelliğiydi. Çok çekici değil mi sizce de?

13-SUIKODEN V

Bir JRPG klasiği olan Suikoden V, türün hikayeye verdiği önemin diğer eksikliklere rağmen nasıl oyunu ön plana çıkaracağının güzel bir örneğidir.

14-METAL GEAR SOLID 3: SUBSISTENCE

Bu oyun yalnızca PS2 için değil tüm zamanlar için en iyilerden biri olarak nitelendirilebilir. Çoğu fan için de serinin en üst noktasıdır.

15-GRAN TURISMO 4

GT3, çoğu PS2 ‘nin piyasaya sürülmesine daha yakın bir tarihte çıktığından dolayı çoğu insanın hatırında olabilir ancak kabul etmemiz gerekir ki GT4 daha iyi bir oyundu.

15-GOD OF WAR 2

Serideki en iyi ve serideki oyunları oynayanlarda en kalıcı etkiyi bırakmış olanı kesinlikle bu olmalıdır.

16-MANHUNT

Manhunt sadece grotesk anlatı ve gizlilik oyunu değil,oyuncunun akıl sağlığına karşı bir testti. Normal bir şekilde oynayabilir ya da bir kulaklık takarak Brian Cox ile sohbet edebilirsiniz.

17-SILENT HILL 2

Ne kadar yıl geçerse geçsin video oyunlarında korku türünün nasıl yapılması gerektiğine örnek teşkil eden bir oyundur. Oyun atlama korkuları, dev kaslı canavarlarla ya da zombi ordularıyla değil, kasabayı çevreleyen sis kadar kalın, baskıcı bir atmosfer yatarak bunu sağlıyor.

18- JAK II

Rather & Clank oyunları kadar iyi olan bu oyunda kürkle kaplı bir karakter ile oynuyoruz. Bu oyun özellikle serinin çıtasını yükseltmiştir.

19- TONY HAWK PRO SKATER 3

İlk iki oyun daha unutulmaz soundtrack’lere sahip ancak seri daha sonraki oyunlarında gerilemeden önce Tony Hawk seriye zirveyi yaşattı,bundan emin olabilirsiniz.

20- PRINCE OF PERSIA SANDS OF TIME

Zaman yetenekleri olmaksızın iyi bir aksiyon/platform oyunuydu. Ancak, asıl nokta oyuncuların dövüşün ortasında kendilerini değiştirebildikleri yeteneklerini kullanmalarıydı. Bu sayede bu oyun kuşağın en özgün oyunlarından biri haline geldi.

21- GOD HAND

Komik olduğu kadar acımasız olan God Hand kendi yaptığı tapınakta yalnız başına duruyor!

22- BULLY

Rockstar’ın Grand Theft Auto oyununun aynısıdır, sadece sınıfları ve uyumsuz tipleri olan bir okulda oynadığınızı düşünün.