PlayStation Now Kullanıcıları PS4 ve PS2 Oyunlarını İndirebilir

PlayStation Now Kullanıcıları PS4 ve PS2 Oyunlarını İndirebilir

PlayStation Now

PlayStation Now

Sony’nin PlayStation Now yayın hizmetinin en büyük engellemesi gecikti. Çünkü oyun yerel olarak depolanmadığından, oynamakta olduğunuz cihaz, girişi işlemek ve daha sonra TV ekranınıza geri beslemek için düğmenizin Sony’nin sunucularına geri gönderilmesini gerektiriyordu. Bu değişiyor. PlayStation Blog’a göre, PS4 için piyasaya sürülen PlayStation 4 ve PlayStation 2 oyunlarının indirilebilir.

İşlevsellik yavaş yavaş yayılıyor ve hizmet üzerindeki “hemen hemen” tüm PS4 oyunları indirilebilir. Bloodborne blog yazısında, özellikle God of War 3 Remastered ve Until Dawn‘ı belirtti.

Oyunlar yerel olarak depolandığından, ses veya görüntü kalitesinde herhangi bir bozulma yaşamayacaksınız. Bu, akıllı TV’lerin depolama için sabit diskler sunmamasından, şu anda yalnızca PS4 ve PS4 Pro sahipleri için çalışacaktır.

Yapmanız gereken bir şey de mevcut kaydetme dosyalarınızı PS Now‘dan yerel makinenize aktarmaktır. İlerlemenizi yeniden başlatmak istemiyorsanız, bir PlayStation Plus aboneliği için kaydolmanız, kaydetmeyi PS Plus bulut depolama alanı üzerinden aktarmanız ve oradan da ev konsolunuza indirmeniz gerekir.

Oyunları indirmiş olsanız bile, PS Now aboneliğinizi doğrulamak için konsolunuzun birkaç günde bir çağrı yapması gerekecektir. Bu tanıdık geliyorsa; Microsoft’un 2013’te Xbox One’ı duyurması nedeniyle şirket, satın aldığınız oyunlarda aynı şeyi yapmanız gerektiğini söylemişti.

Bu derhal geri tepti ve şirket konsolun lansmanı öncesinde kararı o yıldan sonra tersine çevirdi. Yani internet bağlantınızın olmadığı evde oyun indiremezsiniz.

Bir abonelik hizmetinden oyun indirmenin bütün konsepti Sony’nin de Microsoft’tan aldığı bir şey diyebiliriz.