Pokemon Go: Mewtwo İlk Kez Raid Battles’da Mevcut

Pokemon Go: Mewtwo İlk Kez Raid Battles’da Mevcut

Pokemon Go Mewtwo

Pokemon Go Mewtwo

Ultra Bonus Etkinliğinin bir parçası olarak kısa bir süre sonra, Articuno, Zapdos ve Moltres bir kez daha Pokemon Go‘dan ayrıldı, ancak yeni bir Efsanevi, yerlerini aldı. Pokemon Red ve Blue’dan gelen güçlü Psişik tip olan Mewtwo, artık dünyanın dört bir yanındaki standart Raid Battles’ta mevcut.

Bu, Mewtwo’nun Pokemon Go’da ilk çıkışı değil; Efsanevi Psişik tip birkaç aydır mevcuttu, ancak daha önce sadece EX Raids’de görülebiliyordu. EX Raids; özel bir Raid Battle türüdür, oyuncular sadece davet almaları halinde katılabiliyorlar. Bu kısıtlama, Pokemon Go kullanıcılarının çoğunun biri ele geçirme şansına sahip olmadığı anlamına gelmekteydi, bu yüzden Mewtwo’nun standart Raid Battles‘daki görünümü gayet hoş bir durumdur.

Bir Psişik tip olarak Mewtwo, Karanlık, Böcek ve Hayalet Pokemon’a karşı zayıftır. Ama hazırlıklı olsanız bile hareketleri ve saf gücü hala zorlayıcı olabilir. Tyranitar Mewtwo’ya doğal ters gibi görünüyor. Ancak, Mewtwo’nun potansiyel olarak bildiği Charged Attacks’tan biri olan Focus Blast’a karşı savunmasızdır. Scizor, çift Bug/Steel yazımı sayesinde, özellikle bir Bug saldırısını biliyorsa, onu almak iyi bir seçimdir.

Her zamanki gibi, Mewtwo’yu savaşta yenmeyi başarırsanız, Premier Balls ile ödüllendirilecek ve onu yakalama şansınız olacak. Efsanevi Psişik tip, 23 Ekim’e kadar Raid Battles’ta görünecek, böylece koleksiyonunuza bir tane eklemek için o zamana dek sahip olacaksınız.

Mewtwo artık EX Raids’e özel olmayabilirken, başka bir güçlü Psişik tip de yerini alacak. Niantic, DNA Pokemon Deoxys‘in EX Raids’te bir sonraki davetler döngüsüyle görünmeye başlayacağını duyurdu. Bir davetiyeye hak kazanabilmek için kısa süre önce bir “qualifying” Gym’den bir Raid Battle kazanmış olmanız gerekir.