PS5 Gerçek, Peki Ne Zaman Çıkacak?

PS5 Gerçek, Peki Ne Zaman Çıkacak?

PlayStation 5

PlayStation 5

Sony yeni bir konsol planlıyor, ancak yakında piyasaya sürülmesini beklemeyin ya da PlayStation 4‘ten oyun oynamayı. Bu bilgiler, PlayStation 5‘in ya da Sony’nin buna karar verdiği her şeyin 2020’ye kadar çıkmayacağını söyleyen kaynaklara atıfta bulunan Kotaku’dan gelen bir rapora göre.

Kotaku‘nun konuştuğu iki isimsiz geliştirici, Sony’nin yeni bir sistem için planlarını bildiğini ve her ikisinin de sistemin en erken 2019’a kadar çıkmayacağını söyledi. Ancak planlar değişebilir. Bir kaynak, “Çok yıllı bir projede, programları hem ileri hem de geri kaydırmak için çok şey olabilir. Bir noktada, Sony muhtemelen her olası tarihe baktı. Tüm bunların, donanım açısından en iyi nokta olduğunu düşündükleriyle ilgili.” dedi.

Rapor, Sony’nin bu yıl PS5‘i piyasaya sürebileceğini iddia eden son zamanlarda ortaya çıkan söylentilerin ardından geldi. Bu olası görünmüyor, ama bu noktada hiçbir şey kesin değil. Söylentiler Sony’nin bazı stüdyolara PlayStation 5 “devkits (geliştirici kitleri)” verdiğini ileri sürdü. Bir kaynak, Kotaku’ya erken devkitlerin son ürünün CPU’su ve GPU’sunun test versiyonu olan bir PC formunu alabileceğini söyledi, bu yüzden PlayStation donanımı gibi görünmeyebilir.

Rapor geçmişte, Sony’nin stüdyoları bu devkitleri kilitli odalarda tutmasını ve yalnızca az sayıda insana erişim izni vermesini istediğini söylüyor. Yani bir stüdyonun ellerinde devkit olsa bile, stüdyodaki herkes bunu bilmiyor olabilir.

Kotaku’nun haberine göre, Sony’nin dahili stüdyoları dahil olmak üzere, konuştukları geliştiricilerin çoğunluğunun, yeni bir PlayStation konsolu ile ilgili hiç bir bilgisi yoktu.

Raporda ayrıca PS5’in PS4 oyunlarını çalıştırmayacağı sözleri de var, bu yüzden büyük bir adım olabilir gibi geliyor. Ufak bir karşılaştırma yapmak gerekirse, PS4 Pro‘da oynayan oyunlar PS4’te de çalışır. Aynı şekilde Microsoft’un Xbox One X oyunları düzenli olarak Xbox One‘da da çalışır.

Kaynak: 1