PUBG Anti-Hile Güncellemesi PC için Gecikecek

PUBG Anti-Hile Güncellemesi PC için Gecikecek

PUBG Anti-Hile

PUBG Anti-Hile

PUBG geliştiricisi PUBG Corp bugün, 5 Şubat tarihinde yeni anti-cheat önlemlerine odaklanan bir PC güncellemesi yayınlamayı planladı ama bu güncelleme şimdilik ertelendi. Stüdyo, uyumluluk testi sırasında “beklenmeyen bir sorun” bulduğunu ve bu nedenle sürümü bir süre sonra yayınlama kararı verdiğini söyledi.

Daha önce de açıklandığı gibi, bu güncellemenin “oyunu değiştiren veya bir şekilde oyunda yardımcı olan farklı programları engelleyecek” yeni bir anti-cheat özelliği eklemesi bekleniyor. Bu güncelleme ile engellenecek bir popüler yazılım parçası ReShade’dir. ReShade sisteminizde algılanırsa bir grupla karşılaşmazsınız, ancak yüklü olduğu sürece PUBG’yi oynatamayacaksanız. PUBG’yi oynamak için ReShade’i diğer başka yasaklanmış programlarla birlikte kaldırmanız gerekiyor.

PUBG Corp önceki blog yayınında, bazı oyuncuların çevrimiçi geri almak için PUBG’yi yeniden yüklemeleri gerekebileceğini de belirttiler. Buna ek olarak PUBG Corp, yeni anti-cheat önlemleri ile bazı sorunları çözdüğü için, Nvidia ShadowPlay ve video/ses yakalama programları gibi bazı yazılımlar geçici olarak engellenmiş olabilir.

PUBG Corp, “Bu davalarla mümkün olan en kısa sürede ilgileneceğiz. Zararsız bir program bloke edilirse, lütfen bu formda bildirin. Destek ve anlayışınız için teşekkür ederiz” dedi.

Anti-cheat yazılım sağlayıcı BattlEye’e göre, hile yapan örneklerin büyümeye devam etmesi nedeniyle, Ocak ayında 1 milyon PUBG oyuncusunu yasakladı. Bu ne yazık ki, BattlEye’in zaten yasakladığı 1.5 milyona eklendi.

PUBG, dünyadaki en büyük oyunlardan biridir. Steam’de 2.8 milyondan fazla eşzamanlı oyuncu vardır. PUBG’de hile ve temelde her oyun için bir sorundur. PUBG gibi oyunların bunu ciddiye almasını görmek güzel bir şey.

Oldukça büyük oyuncu tabanına sahip olan PUBG’ın PC sürümü, PUBG Corp’un anti-cheat cephesindeki çabalarının odağı. PUBG Corp. ve Microsoft’un Xbox One sürümü için hile yapmak için gerekli önlemleri almasını umuyoruz.

Kaynak: 1