PUBG Araç Sesleri Nasıl Kaydedildi

PUBG Araç Sesleri Nasıl Kaydedildi

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), Koreli yayıncı Bluehole‘un yan kuruluşu olan PUBG Corporation tarafından geliştirilen ve yayınlanan çok oyunculu bir çevrimiçi savaş oyundur.  Brendan “PlayerUnknown” Greene tarafından geliştirilen ve ilham için 2000 filmi Battle Royale kullanılan oyun, diğer oyunlar için geliştirilmiş modlara dayanıyor. Ve Greene’in yaratıcı yönü altında bağımsız bir oyun haline getiriliyor. Oyunda, 100’e yakın oyuncu bir adaya paraşütle geliyor ve kendilerini ölmekten korumaya çalışırken diğerlerini öldürmek için silah ve teçhizat buluyorlar. Oyunun haritasının mevcut güvenli alanı zaman içinde azalır ve hayatta kalan oyuncuların karşılaştığı zorluklar daha da artar. Hayatta kalan son oyuncu veya takım oyunu kazanır. 

Oyun ilk olarak Mart 2017’de Steam‘in erken erişimli beta programı vasıtasıyla Microsoft Windows için piyasaya sürüldü. Yılın sonunda, yirmi milyondan fazla sattı ve iki milyondan fazla eşzamanlı oyuncu sayısına ulaştı ve böylece platformda en çok oynanan oyun haline geldi. 20 Aralık 2017 için erken erişimin tamamıyla serbest bırakılması planlanmaktadır. Aynı ay, oyun aynı zamanda Xbox One için Microsoft Studios tarafından Xbox Game Preview programı vasıtasıyla piyasaya sunulacak. Oyunun yerelleştirilmesi ve Çin’de Tencent tarafından piyasaya sürülmesi planlanıyor. Oyunun ülkeye özgü iki farklı mobil cihaz versiyonu da var. 

Peki bu meşhur oyunun araç sesleri nasıl kaydedildi? 

Oyuncuların oyunlardan beklentilerinden biri de inandırıcı sesler ve görüntüler. Son zamanların en popüler oyunu olan PUBG’nin seslerine de oyunun kendisine olduğu gibi özen verilmiş. Yeni güncelleme ile araç seslerinin değişeceği haberini daha önceden almıştık. 

Ekip, temel hedeflerinin ses efektlerinin kalitesini artırmak ve araç seslerini optimize etmek olduğunu belirtmiş. Bunun için de gerçek araçlardan yararlanılmış. Araç sesleri, kullanılan araç ile birebir aynı. Ortaya güzel bir sonuç çıkmış. Geliştiricilerin bu konuda nasıl çalıştıklarını yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.