PUBG Steam’in Üçüncü En Çok Satan Oyunu Oldu

PUBG Steam’in Üçüncü En Çok Satan Oyunu Oldu

Steam’in Üçüncü En Çok Satan Oyunu PUBG

Steam'in Üçüncü En Çok Satan Oyunu PUBG

PUBG, Fortnite’a yerini bırakıyor gibi olabilir, ama oyun bir önüne gelen her şeyi yıkan güç olarak kalıyor. Valve’in patronu Gabe Newell’e göre, battle royale oyunu, Steam’in tüm zamanların en çok satan üçüncü oyunu. IGN’ye göre bu haftasonu bir sunumda detayları açıkladı.

Newell görünüşe göre şöyle dedi; “PUBG gibi nispeten yeni bir oyuna sahip olabilirsiniz ve […] diğer tüm çok oyunculu oyunlardan ve tüm teknolojilerden faydalanabilirler. Çin’in PC oyun geliştirme yapan herkes için büyük bir pazar olduğu gerçeği var. Yani PUBG hemen hemen yoktan çıktı ve Steam’in tarihinin üçüncü en büyük satan oyunu oldu.”

Steam’deki 1 ve 2 numaralı en çok satan oyunların ne olduğu Valve’nin söyleyip söylemeyeceği belli değil.

Gerçekten de PUBG, Mart 2017’de Steam’den Erken Erişim yoluyla piyasaya sürüldü. Oyun, Aralık ayında, 1.0 sürümünün lansmanı ile Erken Erişim’den ayrıldı. Oyun resmi olarak yayınlanmış olsa da, geliştirici PUBG Corp., oyunun bir parçası olarak düzenli güncellemelerle oyunu desteklemeye devam ediyor.

PUBG satışları için duyduğumuz son rakam 30 milyon oldu, ki bu dikkat çekicidir. Oyuncu figürleri düşmüş olsa da, oyun video oyun endüstrisinin neredeyse hiç görülmediği bir seviyede popüler olmaya devam ediyor.

Kaynak: 1