Samsung Kripto Para Birimi Madenciliği için ASIC Çipleri Geliştiriyor

Samsung Kripto Para Birimi Madenciliği için ASIC Çipleri Geliştiriyor

Samsung Kripto Para Birimi Madenciliği

Samsung Kripto Para Birimi Madenciliği

Samsung, kripto para birimi madenciliği üretiminde yer aldığını doğruladı. Bununla birlikte, şirket TechCrunch’a müşterilerini ifşa etmeyeceğini söyledi.

Teyit, şirketin isimsiz Çinli bir firma ile ortaklaşa çip ürettiğini iddia ediyor. Bu, şirketin Tayvan’lı dev TSMC’ye rakip olacağı anlamına geliyor. TSMC, Çin’in Bitmain ve Canaan Creative için ASIC yongaları üretti. Geçen yıl, kripto madenciliği faaliyetlerinde artış, TSMC‘yi son çeyrekte 350-400 milyon dolar kazandırdı.

Bu yıl madencilik faaliyetleri artacaktır. Bu da, Nvidia ve AMD mikroçiplerine olan talebi artıracaktır. Düzenlemelerin dünya çapındaki faaliyetleri ne ölçüde etkileyeceği belli değil. Olumsuz etkiler bu şirketleri olumsuz etkileyebilir. Bununla birlikte TSMC, kripto para birimi madenciliği için üretim çiplerinin sadece bir seçenek olduğunu ve ana iş olmadığını belirtiyor.

CL Securities Taiwan Co’nun analistlerinden Sebastian Hou, “Kripto para birimi, TSMC için kendi başına cazip bir yatırım olanağı sağlayan bir çağrı seçeneğidir. Maden talebi yarın kaybolursa, yatırım görünümünü etkilememelidir. Ama güçlü olursa, şirket bunu hoş karşılayacaktır.” dedi.

İki şirket de akıllı telefonlar için çip üretiminde rekabet ediyor. Intel‘in 62.8 milyar dolara kıyasla, 2017 yılında toplam 69 milyar dolarlık bir gelir sağlayarak, Samsung 25 yıllık Intel’in en büyük yonga seti satıcısı liderliğini kaptı.

Kaynak: 1