Steem Nedir? Steem Nasıl Alınır?

Steem Nedir? Steem Nasıl Alınır?

Steem Nedir?

Steem Nedir?

Önce kısaca Steemit’den bahsedelim. Steemit, Steem blok zincir veritabanı üzerine kurulmuş bir blog yazarı ve sosyal ağ sitesidir. Steem blockchain, kullanıcıların ilginç içeriği göndermek, keşfetmek ve yorum yapmak için ticarete konu belirteçleri olan Steem ve Steem Dollars üretir. 

Steemit, Inc, New York’ta bulunan ve merkezi Virginia’da bulunan, özel sektöre ait bir şirkettir. Şirket, Ned Scott ve BitShares’in yaratıcısı Dan Larimer tarafından kurulmuştur. 

Steem coine gelelim. Aslında anlaşıldığı üzere; Steem, blok zincir teknolojisini kullanan sosyal medya platformu olan Steemit’e güç sağlamak için kullanılan bir kripto para birimi aracıdır. Kullanıcılar, Steemit’te diğer sosyal haber platformları (ör. Reddit, Hacker News) gibi içerik oluşturur ve yönetir. Bunun sonucunda da işlerinde Steem ile ödüllendirilirler. 

Steem, Steem’in blok zincirindeki temel birimdir. Diğer Steem dollars ve Steem power gibi tüm birimler değerlerini Steem değerinden türetir. Steem’in kripto para formunda tutulmasına gerek yoktur, Steem power, Steem dollars satın almak ya da Bitcoin‘e dönüştürmek için kullanılmalıdır. İlk olarak Mart 2016’da yayınlanan Steem’im her yıl arz talebi % 100 artıyor.

Gerçekten Steem’e odaklanmak için, Steemit platformu hakkında biraz daha konuşalım. Her gün, Steemit ağı yeni Steem birimlerini oluşturur ve kullanıcılarına dağıtır. Kullanıcılar daha sonra Bitcoin, diğer kripto para birimleri veya fiat için açık piyasada bu birimlerini değiş tokuş edebilirler. 

Steemit, Bitcoin gibi diğer kripto para birimlerinden farklıdır, çünkü sadece yeni para birimi oluşturmak için madenciliğe güvenmiyor. Teknik olarak Steem’i madencilik yaparken, şebeke yeni Steemit para birimi oluşturur ve bunları otomatik olarak platform üzerinde yazan ve etkileşime giren kişilere dağıtır. Elde ettiğiniz tutar, yazdığınız içeriğin aldığı ve siteyle etkileşimde bulunduğunuz miktar (yüksek oylama ve yorum yapma) ile ilgili oy sayısı ile ilişkilendirilir.

Steem Nasıl Alınır?

Steem almak için “Altcoinler Nasıl Alımır?” yazımıza bakmanız gerekir. Çünkü ülkemizde bir kaç altcoin dışında diğer altcoin işlemleri yapılamamaktadır. Steem de bunlardan biridir. Steem işlemleri için yurt dışı borsalarını kullanmanız gerekmektedir. Altcoin işlemleriniz için binance.com sitesine üye olabilirsiniz. 

Türkiye’deki coin siteleri için Coin Borsaları yazımıza bakabilirsiniz. 

Ayrıca; güncel Bitcoin Fiyatları için bu websitesinden yararlanabilirsiniz.