Total War: Warhammer 2 İnceleme

Total War: Warhammer 2 İnceleme

Total War: Warhammer 2

Total War: Warhammer 2

Kitlesel strateji oyun üçlemesinin ikinci oyunu ile, geliştirici Creative Assembly tasarım kaslarını esnetmeye başlamış. Savaşlar daha büyük ve daha canlı bir şekilde canlandırılıyor ve her türden farklı asker kitlesi kusursuz görünüyorlar. Bu iyileştirmeler, estetiğin ötesinde taktiksel ve stratejik oyun alanlarına da taşıyor. 

Warhammer evreni bağlamında, Kaos bozucu, tümüyle tüketen kötü niyetli bir kuvvettir. Uzun zaman önce, bir ritüel Kaosun kuvvetlerini mühürden geçirerek karantina altına aldı; böylece normal hayat gelişebilirdi. Şimdi, siz ve haritadaki bir dizi diğer kuvvet bu mührün kontrolünü ele geçirmek için yarışıyorsunuz, sonuna kadar. 

Total War Warhammer 2 – Dark Elves

Sihirli enerjilerden oluşan dönen bir Vorteks şeklini alan bir hedefiniz var. Önceden hazırlanmış bir dizi özel maceradan ilerlediğinizde, zaman içinde, Vorteks’in herkes tarafından denetlenmesine izin verecek ritüelleri yapmaya başlayabileceksiniz. Ancak, dünyanın diğer tüm ırkları aynı sona doğru ilerliyor, ilerlemeniz beş dönüm noktası bulunan bir parkur boyunca işaretlenecek. Siz (ya da başkası) her biri ard arda gelen beş ritüelden birini yaptığınızda, tüm mücadele haritasının hızı yükselir. 

Bu mod hala Total War‘ın her zamanki ikili tasarımını dengeler. Vorteks‘in istikrarı konusunda endişeleniyorsanız, her zamanki gibi şehirleri yönetmeli ve insanlardan vergi almalısınız. Yeni taktik, silah ve canavarları araştıracaksınız ve Warhammer’ın çeşitli ırklarıyla diplomatik haklara sahip olacaksınız. Görüşmeler bozulursa ve iki ya da daha fazla ordu bir araya gelirse, askerinizi mikromanaj ettiren bir taktiksel görüş açısı kazanacaksınız. 

Ritüeller genellikle tamamlamak için biraz zaman alır ve bu arada, en güçlü şehirlerinden üçünde işaretlenir. Karşı taraf olan hizipler, onları yağmalamaya, yakalamaya ya da parçalamaya çalışacaklar. Ve ritüel zamanlayıcı bitiminde üçünü de kontrol etmiyorsanız, tekrar denemek zorunda kalacaksınız; ve hala ülkenizde yönelttiğiniz istilacılarla uğraşırsınız.  

Ritüelleri tamamlamak, kısmen oyundaki önemli basamakları işaret ediyor çünkü haritadaki savaş çizgilerine muhtemelen basarken evinizin ön cephesinin güvenliğini sağlamanız gerekecek. Her oyuncu biraz farklı bir yaklaşım gösterebilecek, makroskopik bir mücadeleyle oynamayı zorlaştırıyor. 

Global arama tracker/geri sayımları, Masters of Magic tarafından yapılan strateji oyunlarında daha önce görüldü, ancak burada Warhammer evreni içindeki her yarışın efendisine oynanan belirli görevlerle destekleniyor. Örneğin, Lord Mazdamundi, bir zamanlar savaş alanlarında vahşi Lizardmenleri yönlendiren büyük Slann büyücüleri canlandırmak için uğraşıyor. Görevleriniz; tekrar canlandıracak ve kendi ordularınızda kullanmanız için uzun uyuklayan Slann’ı istifa edecektir. Mesela, Dark Elflerin veya fare benzeri Skaven‘in zafer kazanması yaklaşımından oldukça farklıdır. Bunlardan birincisi, Blackaven’lar olarak bilinen, deniz savaşı ve özel istihdam gemileri konusunda uzmanlaşmışken, Skaven’ın klan sıçanları vur ve kaç saldırıları için daha uygundur. Bütün uygarlıklarının yer altı olması, düşmanlarının ritüel alanlarını yıkmasıyla ilgili endişelenmenize gerek duyulmaması demektir.

Mücadele haritası boyunca ilerledikçe, düşmanlarınız çok sayıdadır ve Kaos’un kötü güçleri sizi durdurmak için haritaya filtre uygulayacaktır. Geç oyun sırasında, 50 saat veya daha fazla oyundan sonra, canavarca güçlü olacaklar. Bunlar, bir bakıma, güçlerinizi ne kadar iyi dağıttığınızı ve yaptıkları zorlukları bugüne kadar nasıl yönettiğinizi ölçecekleri testlerdir. Ve hepsini kendi başına çekebilmeniz zor olduğundan komşularınızdan yardım aramaya teşvik ediyorlar. Bu da Warhammer 2‘nin Vorteks ritüellerinin en ilgi çekici sonuçlarını ortaya çıkarıyor. 

Progresyon, diplomasi için büyük etkiler yaratır, kendi hizibinizin (ulusunuzun) ittifaklarını kurmaya teşvik eder. Bu, oyunda mantıklıdır, çünkü her grubun geniş amaçları farklı ilimlerdedir. Örneğin, Lizardmenler, eski tanrıların iradesini izleyen tek insanlar olduğuna inanıyorlar ve bu evrenin en yakınları arasında olduklarını açıkça “iyi” buluyorlar. Buna karşın, Dark Elves, işkence ve köleliğe yanaşır ve başkalarına acı çektirir. Vorteksin kontrolünü ele geçirirlerse elbette ki şiddeti kendi amaçları için kullanacaklardır. Hedeflerin bir araya gelmesi, imparatorluğunuzu kurmanın en yararlı yollarından birinin süslü bir adı olan konfederasyonların oluşturulmasına neden olabilir. Zihinler gibi, zamanla, kendilerini absorbe etmeye ikna edebilirler. Bu, siyaseti, ekonomileri ve araştırma ağaçlarını bir araya getirir ve size emriniz için istekli askerlerin yeni bir lejyonuyla hızlı, ani bir genişleme imkanı verir.

Bu oyunun ortasında ve sonrasındaki aşamalardan uzak tutar. Herhangi bir dönüş yapmadan bir süre önce gelişmekte olan bir ilin ölü ağırlığını taşımak için yağmalanmış şehirleri yağmacılardan geri almak zorunda kalacaksınız. Yeni sistemin her ikisi de tematik olarak uyuşmakta ve diplomatik ve hizipçik bağların haritadaki önemini arttırmaktadır. Genellikle kendi gruplarınızla daha iyi bir şekilde birlikte olursunuz, ancak çoğu zaman her zaman kolay olmamak üzere uzun süredir devam eden politik ittifaklara adım attıklarını göreceksiniz. Odak elbette hala savaşlarda, ancak bu, zaman zaman dikkatli bir manevra ile uzun süren hamleleri parçalıyor. 

Total War Warhammer 2 – Skaven

Daha fazla konuyu toparladığınızda, komisyonunuz büyürken ve daha büyük orduları devreye sokarken, şüphesiz oynamak istediğiniz diğer önemli yeni eklemelerin bir kısmını ortaya çıkaracaksınız. Örneğin, sıkışma noktası haritaları size özel oyun içi konumlara yaklaşımınızda göz önüne almanız gereken çok şey sunar. Bazıları kuvvetlerini bir köprü vasıtasıyla huni atarak konsantre olacakları çok dar bir cephedeyken, diğerleri daha çok derinlik vermek için farklı araziler kullanacaktır. 

Bununla birlikte oynamanın etkisi çok büyüktür, zira birçok güçlü strateji her zaman geçerli değildir. Aynı zamanda, tüm süvari birliğinden oluşan bir askeri ordunun doğru koşullarda çok daha kuvvetli bir gücü püskürtürebileceğini görebilirsiniz. Zamanla, bu savaş alanlarının haritada nerede olduğunu öğreneceksiniz. Bu da, düşmanları en güçlü savunmalara sahip olduğunuz noktalara yönlendirmek için tasarlanmış sayısız geniş kapsamlı stratejiler açıyor. Elbette, her zaman bir dereceye kadar bunu yapabilirsiniz, ancak sonuçlar oynamak için çok ihtiyaç duyulan çeşitliliği eklemenin çok üstünde duruyor. Vorteks’i kontrol etmeye yarayan pacing değişiklikleri ile birleşince, Total War: Warhammer II, geçen seferki aynı evrenin içine adım atmış olsanız bile, yeni bir his veriyor. 

Tekli mod olarak adlandırılan Vorteks Gözü, bu türden bir mücadele haritasının en iyileri arasındadır. Hareket ettirmenizi sağlamak için doğru çatışma miktarını teşvik eder, kendine iyi takip eder, diehard hayranları için evrensel bilgi hazinesine ve öncülüğünün diğer tüm yönleriyle ilgili ince ayarlara uygundur. Artı, oyun devam ederken, kesin ve temiz bir sonun olduğundan emin olabilirsiniz. Siz yapmasanız bile birisi ritüelleri tamamlayacak. Aynı zamanda, çok parçalı ve karmaşık zafer koşulları, her seferinde yeni tırmanmaları teşvik eden farklı haritalarla çok daha iyi hale getirilen çevredeki en tırnak ısırtan mücadelelerin bir kısmına neden olabilir. Kendi kurnazlığınız sayesinde çok başarısız saldırılara karşı kilit bir eyaleti elinde tutmak kadar keyif verici bir şey yoktur. 

Total War Warhammer 2 – Skaven in Engine

Total War: Warhammer 2‘nin her bir parçası, sizi yeni ve heyecan verici şekillerde tekrar tekrar test ederek, yenilik yapmaya ve anında yeni planlar hazırlamaya zorlamak üzere tasarlanmıştır. Aslında Warhammer II, neredeyse her açıdan bir önceki selefini aşıyor. Kamera hariç; yeterince uzaklaşmıyor. Ve multiplayer (çok oyunculu)…

Çevrimiçi çok oyunculu ile yapılan şikâyet basit: rekabet için oyununda yeterli hizip yok. Şu anda yalnızca Vorteks Gözü mücadele haritasında (Dark Elves, High Elves, Lizardmen ve Skaven) yer alan dört grubu kullanabilirsiniz. İlk oyun çok oyunculu için beş ile başlayıp hızla genişletildiğinden, şu an için çok az seçeneğe sahip olmak geriye doğru bir adım gibi görünüyor. Vampirleri dinozorlara karşı kullanamamak bir utanç. Ve Elf ejderhalarının güçlü Cüceler karşısında nasıl adil olduğunu görmek güzel, ama beklemek zorunda kalacaksınız. Her iki oyunda da bulunan toprakları ve ırkları kapsayan geniş bir mücadele haritası da dahil olmak üzere. Planlanan bazı ücretsiz içerik genişletmeleri geliyor, ancak bunun ne zaman olacağı pek belli değil. 

Warhammer II ile Total War, ilkini bu kadar özel yapan fikirleri yinelediği kadar hiçbir şeyi yeniden icat etmiyor gibi. Total War’un büyük ölçekli stratejisinin ve Warhammer’ın kesin taktik oyunu unutulmaz gibi. Ancak, binlerce küçük değişiklikle, deneyimi şimdiye kadarki en ilginç ve heyecan verici strateji oyunlarından birine dönüştürdüler.

Total War Warhammer 2

Total War Warhammer 2

Warhammer 2

Warhammer 2

Warhammer 2 İnceleme

Warhammer 2 İnceleme

Total War Warhammer 2 İnceleme

Total War Warhammer 2 İnceleme

Warhammer 2 İncelemesi

Warhammer 2 İncelemesi

Total War Warhammer 2 İncelemesi

Total War Warhammer 2 İncelemesi

Total War Warhammer II

Total War Warhammer II

Warhammer II

Warhammer II