Tüm Zamanların En İyi 10 Video Oyunu Filmi

Tüm Zamanların En İyi 10 Video Oyunu Filmi

En İyi Video Oyunu Filmleri

En İyi Video Oyunu Filmleri

Tabi ki uyarlamaların hepsi kötü değildir. Bazı video oyunu filmleri hemen etiketlendikleri ve aslında adil bir uyarlama olarak hizmet ettikleri sıradanlığın ötesine yükselir. Hatta birkaç kere, tamamen yeni ve eğlenceli bir şey getirmeyi bile başardılar. Daha fazlası da gelecektir büyük ihtimalle. Bu; 90’lı yılardan 2018’e kadar olan en iyi video oyunu filmleri listesidir.

10. Assassin’s Creed

10. Assassin's Creed

Assassin Creed, video oyunu filmlerinin ilk defa spot ışığa adım attığını hissetti. Assassin Creed diğerlerine göre, Creed ve Templar Order arasındaki sonsuz mücadeleyi gerçekten güzel bir şekilde ele geçirme girişiminde bulundu.

Michael Fassbender, Marion Cotillard ve Michael K. Williams’ın rol aldığı Assassin Creed, yıldızlardan yoksun bir film. Filme gerçek bir meşruiyet kazandırıyor ve 15. Yüzyıl İspanya’sındaki etkileyici görünümlü bir Animus macerası. Hayran-hizmet ilişkisini çok uzağına gitmeden seriye saygı duyan bir parkur tarzı ile kuşatılmış. Bazı hayranları ve sinemaseverleri hayal kırıklığına uğratmış olabilir, ancak başka bir şey vermiş olabilir. Düşünüldüğünden daha fazla iyidir.

9. Warcraft

9. Warcraft

World of Warcraft, Hollywood tarafından çekilmek için daha yeni olgunlaştı. Lord of the Rings‘i kenarıya koyarsak, Blizzard’ın elindeki mücevher bolca ve her şeyden önce iç içe geçmiş bir şekilde Duncan Jones’un istikrarlı eliyle yönetiliyor. Sadece en iyi performans gösteren video oyunu uyarlaması değil, tüm zamanların 433 milyon dolarlık harcamasıdır. Warcraft dünyasını ayakta tutar.

8. Mortal Kombat (1995)

8. Mortal Kombat (1995)

Bu liste, 90’lardaki bir yapım olmadan tamamlanamazdı zaten. Mortal Kombat pek harika bir film sayılmaz, özellikle şiddet içeriğinden dolayı iyi bir şey değil. Ama şakayık dövüşler ve dürüst-iyilik dolu haliyle güzel diyebiliriz. O kadar da kötü bir film değil.

Bu 90’lardan Mortal Kombat. Bu sadece çılgınlık, omurga koparma. Vakit geçirmek için arkadaşlarınızla izleyeceğiniz bir filme ihtiyacınız varsa bunu izleyin. Pişman olmayacaksınız.

7. The Angry Birds Movie

7. The Angry Birds Movie

Video oyunu filmleri, başka bir savaşın yırtılmış manzarasının gözlerinden ve grilerinden cesur geziler yapamaz. The Angry Birds Movie bunun için mükemmel bir panzehir. Bazıları için hedef kitle olmayabilir, ancak çocukları 90 dakika boyunca meşgul etmek için çekiciliğe sahip bir film olduğunu inkar edemezsiniz. Ayrıca, üreticilerin bu filmi gerçek bir kişiliğe sahip hale getirme başarısı, göz ardı edilmemesi gereken bir şey.

Hepsi bu değil. Hatta yetişkinler için birkaç SpongeBob esprileri bile var. Hâlâ herkes için bir şeyler vermeye çalışırken, yargılamalara biraz renk katmaya hazır olduğu için tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri.

6. Prince of Persia

6. Prince of Persia

Pers Jake Gyllenhaal‘ı tekrar ne zaman görmek istersiniz. Diğer uyarlamalara göre kesinlikle daha çok çaba var. Gyllenhaal filmde biraz sersemlik rolü üstleniyor ve bu ekranda popüler olmasını sağlıyor. Filmin akışı da oldukça başarılı görünüyor.

Gyllenhaal işleri biraz uzatıyor olabilir ama daha kötülerini de gördük ve bu sadece Prince of Persia‘nın oyunlarından bahsediyor.

5. Ratchet and Clank

5. Ratchet and Clank

Sadece 2016’da piyasaya sürülmesine rağmen, Ratchet and Clank çabuk unutuldu. Film unutulmuş olabilir ve garip oyuncu tercihleri yapılmış da olabilir ama Retooled orjinal hikayesi kendi ayakları üzerinde duracaksa o kadar da kötü değil.

PlayStation platform tasarımcılarının çekiciliğinden ve mizahından yoksun olabilir ve animasyon söz konusu olduğunda kesinlikle Pixar seviyesinde değildir, ama 90 dakikadan ne zarar gelir ki. Ratchet and Clank, bir Lombax ve bir robotun eşsiz ekranını büyük ekrana getirmeyi sağlayan, eğlenceli bir aile dostu film.

4. Tomb Raider (2018)

4. Tomb Raider (2018)

2013 yılında yeniden başlatılmasının ayak izlerini takiben, Tomb Raider bize yeni bir savunmasız Lara ve bir film vererek büyük ekrana geri dönüyor. Büyük bir aksiyon filmine çok benzemese de kendi jenerasyonunun en güzel oyunlarından biridir.

Film, oyunlardan direkt olarak çekmek yerine riffs ederken, Alicia Vikander bize hayat dolu bir Lara ve ilginç bir şekilde, kayıp bir krallığın mezarlarına basmaktan çok Londra’da daha çok görünen bir karakter sunuyor. Tomb Raider kesinlikle video oyunu filmleri için bir dönüm noktasını belirtir. Daha fazla video oyunu hazineleri için kapıyı açabilecek yıldız yeteneği ile dolu güçlü bir giriş.

3. Resident Evil

3. Resident Evil

Resident Evil‘in çok fazla filmi var, bu liste için sadece bir tanesini seçmek zor. Bu ilk olan ile en iyisi arasında değişebilecek bir tercih olurdu. Filmler akıcılık gösteriyor ve iyi bir nedenden ötürü sadece Resi’nin yayılan ışığının kenarlarında dolaşıyor. 2002’de, yavaş bir pişme deneyimi olmasa bu ilk çaba enerjik ve kinetik olarak ortaya çıkmazdı. Ve bugün hala oldukça iyi durumda.

Belki diğer video oyunu filmleri daha iyi olabilir ama bu herşeyin başlangıcı. Milla Jovovich, Alice rolünde olağanüstü bir rol oynuyor.

2. Silent Hill

2. Silent Hill

Tabii ki, bazı yerlerde gereksiz yere sersemletiyor ama kesinlikle ürperti getiriyor. Geçmişte Silent Hill, ortalamanın altında video oyun filmlerini çekmek için mükemmel bir uyum yakaladı. İyi bir kadroyla dolu ve korkulardaki adil payından daha fazla. Silent Hill, belki korku filmlerine yetişemez, ancak bir video oyunu için ortada yeterli bir çaba var. Pyramid Head‘den bahsedecek olursak; video oyunu muadilinden daha da korkutucu ve kredilerin önüne geçmeden önce kanepenin arkasına saklandığınızdan emin olun.

1. Final Fantasy: The Spirits Within

1. Final Fantasy: The Spirits Within

Normalde The Spirits Within pek de iyi olmaması lazım. Yeni bir teknolojiye çok fazla dayanan ve sevilen bir seri için yepyeni bir hikayeye odaklanan, oradaki Final Fantasy: The Spirits Within‘in hepsini ele geçiren Hollywood aktörlerine sahip olmak… Her nasılsa bugüne kadar en iyi video oyun filmlerinden birini içinde barındırır. Şu an biraz steril görünebilir, ama o zamanlar The Spirits Within gerçek bir harikaydı.  Dünya’nın yaşam gücü ya da bazılarına el sallayan bir mumbo-jumboya katılarak adeta Final Fantasy geleneğinin kuyularından çekilir.

Geçmişin video oyun filmlerinin durgun kalmaya çok hevesli olduğu zamanlarda ileriye doğru sıçrayan ama bir yandan da kaynaklarına saygılı davranan bir film. The Spirits Within çok sağlam bir video oyunu filmi yapmak için kesin bir şablon olmalıdır. Farklı ve her zaman cesur ol.