Twitter Kullanıcılarından Şifrelerini Değiştirmelerini İstiyor

Twitter Kullanıcılarından Şifrelerini Değiştirmelerini İstiyor

Twitter’dan Uyarı: Şifreleri Değiştirin!

Twitter'dan Uyarı: Şifreleri Değiştirin!

Twitter bugün, bir hatanın, kullanıcıların parolalarının maskelenmeden dahili olarak depolanmasına izin verdiğini duyurdu. İşler düzgün bir şekilde çalıştığı zaman, Twitter’da parolalar saklanır, onları rastgele harflere ve numaralara dönüştürür, böylece şirketteki hiç kimse kullanıcının şifresinin ne olduğunu göremez. Ancak bir hata, karma işlemin tamamlanmasından önce şifrelerin dahili bir kayıtta saklanmasına neden oldu. Twitter, sorunu tespit ettiğini ve düzeltdiğini söylüyor. Parolaların yanlış kullanıldığına ya da şirketin sistemlerinden ayrıldığına dair bir kanıt bulunmadığını iddia etse de, Twitter, herkesin şifrelerini güvenli bir şekilde değiştirmesini tavsiye ediyor.

Sorunla ilgili bir blog yayında, Twitter kullanıcılarının diğer sitelerde kullanılmayan güçlü bir şifre kullanmasını, iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmesini ve benzersiz şifrelerinizi takip etmek için bir şifre yöneticisi kullanmasını önermektedir. Bunlar sadece çevrimiçi güvenlik için bildiğimiz öneriler. Şirket, son zamanlarda şifre sorununun ortaya çıktığını, ancak şifrelerin ne zaman ve ne kadar süreyle açığa çıkarıldığını tam olarak söyleyemediklerini belirtti.

Twitter, “Bunun için çok üzgünüz. İçinizdeki güveni biliyor ve takdir ediyoruz ve bu güveni her gün kazanmaya kararlıyız.” dedi.