Ücretsiz Pokemon Oyunu Bir Ayda 8 Milyon Dolar Kazandı

Ücretsiz Pokemon Oyunu Bir Ayda 8 Milyon Dolar Kazandı

Ücretsiz Oyun Pokemon Quest

Ücretsiz Oyun Pokemon Quest

Pokemon‘u blok şeklinde görüntüleyen ücretsiz oyun Pokemon Quest, büyük bir gelir kilometre taşını geride bıraktı. Oyun şimdi iOS ve Android’deki mikro ödeme işlemlerinden 8 milyon dolardan fazla para kazandı. Bu SensorTower’ın bir raporuna göre belirtilmiştir. Ayrıca oyunun ilk haftası boyunca 3 milyon dolardan fazla olduğuda eklendi.

Oyun şu anda iOS ve Android genelinde yaklaşık 30.000 dolar gelir elde ediyor. Bu, 30 Haziran’da oyunun tek günlük 580.000 dolarlık rekorunu elinde tutuyor.

Harcamanın büyük kısmı, oyunun iOS sürümünden; % 66. Google Play’de ise % 44’e karşılık geliyor. Çoğrafi açıdan değerlendirdiğmizde ise; Japonya’daki oyunculardan yapılan harcamalar 8 milyon doların % 34’ünü oluşturuyor. Amerika Birleşik Devletleri % 24 ile takip ederken Güney Kore % 12 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Nintendo’nun dediği gibi, diğer ücretsiz “play to play” oyunları ya da “free-to-start” gibi, Pokemon Quest mikro ödemelerle destekleniyor. Oyunda ilerlemenizi hızlandıran öğeler ve paketler satın almak için gerçek para ödüyorsunuz.

Pokemon Quest, Nintendo Switch’de de kullanılabilir. Ama SensorTower’ın raporu yalnızca iOS ve Android sürümleri için geçerlidir.

Tumblecube Adası’nda yer alan Pokemon Quest; Pikachu, Squirtle, Charmander ve Bulbasaur gibi orijinal 151 Pokemon’un küp tarzı versiyonlarına sahiptir. Pokemon Company’nin son sayısıyla Pokemon Quest, 7,5 milyon indirmeye ulaştı.

Pokemon Quest İndir (iOS)
Pokemon Quest İndir (Android)