Ücretsiz Spotify

Ücretsiz Spotify

Spotify Ücretsiz

Spotify Ücretsiz

Spotify’ın geçtiğimiz birkaç hafta boyunca ücretsiz hizmet seviyesinde yapılacak değişiklikler hakkında raporlar oldu ve müzik servisi artık kullanıcıları seçmek için güncellenen kullanıcı arayüzünü sunuyor. Verge‘e göre; bunun resmi olarak mobil cihazlara yönelik ücretsiz sürümünün önümüzdeki hafta kullanıma sunulması beklenen yeni bir yöntem olup olmadığını doğrulanamasa da, belirli oynatma listelerinde talep üzerine şarkı çalma seçeneği de dahil olmak üzere, ücretsiz katman bir Premium hesap gibi hareket etmesini sağlar. Konu ile ilgili Spotify yorum yapmaktan kaçındı.

Geçtiğimiz hafta Bloomberg, bu güncellemelerin özellikle mobil kullanıcıları etkileyeceğini bildirdi ve şirketin yakın tarihte onaylanan 24 Nisan etkinliği için bir broşür Spotify mobile değişiklikleri olduğunu doğruladı.

Spotify’ın mobil cihazlar için ücretsiz olduğu bu sürümde dikkate değer değişiklikler olsa da, belki de en büyük, görseldeki “Gold Edition” oynatma listesinde görüldüğü gibi belirli oynatma listelerini istek üzerine oynatma seçeneğidir. Bir çalma listesi sadece karışık çalma modunda çalınabilirse, bu şimdi mavi bir “shuffle (karıştır)” simgesiyle belirlenir. Daha önce ücretsiz katmandaki tüm çalma listeleri yalnızca “karıştır” modda çalınabilirdi.

Ayrıca bir yenilik de, çalınırken bireysel şarkıların görüntülenme şeklidir. RapCaviar gibi belli başlı çalma listeleri ile önceden kullanılan tam ekran sanatıyla Spotify elde edin. Şimdi, bu standart olarak görünür bir şekilde ortaya çıktı. Aslında, Spotify ücretsizin bu sürümündeki hemen hemen her şey, “Workout” ve “Mood” gibi renkli kutulu komutlar içeren Arama sayfasından, içeride bulunan şarkılara baştan sona şarkı listesi veren oynatma listesi simgeleri altında yeniden tasarlandı.

Alt gezinme şeridine gelince, Gözat düğmesi kayboldu ve bu içerik Arama’ya katıldı. Radyo düğmesi de kayboldu ve işlev herhangi bir menüde bulunacak gibi gözükmüyor. Bir de artık, ücretsiz kullanıcıların yeni sürüme geçmesini isteyen sağda bir Premium butonu var.

Ses kontrolü, Spotify’ın bu ayın başlarında test ettiği bir özellik, şimdilik güncellemeye dahil edilmiyor.

Firmanın muhtemelen kullanıcı aboneliği büyümesine odaklanmaya devam edeceği ve ücretsiz deneyimin kullanımı daha iyi hale getirilmesinin yeni insanlara hizmet götürmek için çok önemli olduğu öngörülüyor.

Kaynak: 1