Ultima Underworld: The Stygian Abyss Sistem Gereksinimleri

Ultima Underworld: The Stygian Abyss Sistem Gereksinimleri

Ultima Underworld: The Stygian Abyss

Ultima Underworld: The Stygian Abyss

Ultima Underworld: The Stygian Abyss, Origin Systems tarafından yayınlanan ve Blue Sky Productions (daha sonra Looking Glass Studios) tarafından geliştirilen, birinci şahıs rol yapma video oyunudur. Mart 1992’de piyasaya sürülen oyun, Ultima serisinin fantezi dünyasında yer alır. Great Stygian Abyss içinde gerçekleşir; bu başarısız bir ütopik uygarlığın kalıntılarını içeren büyük, yer altı bir mağara sistemidir. Oyuncu, Avatar-Ultima serisinin başrol oyuncusu rolünü üstleniyor ve bir baronun kaçırılan kızını bulup kurtarmaya çalışıyor.

Ultima Underworld, 3D ortamda birinci kişinin oyuna girmesi için ilk rol yapma oyunu olarak gösterildi ve oyuncunun yukarıdan aşağıya bakmasına izin vermek gibi teknolojik yenilikler sundu. Tasarımı, simülasyon unsurlarını, oyun tasarımcılarını “zindan simülasyonu” olarak adlandırmaya yönlendiren Sihirbazlık ve Dungeon Master da dahil olmak üzere önceki CRPG’lerden gelen kavramlarla birleştiriyor. Bu nedenle, oyun doğrusal değildir ve yeni oyun oynamaya izin verir.

Oyuncunun amacı, tüm oyunun ayarlandığı, çok seviyeli, çok katlı bir zindan ile macera yapmaktır. Oyuncu, The Stygian Abyss dünyasıyla etkileşim kurmak için serbestçe hareket ettirebilen fare imlecini ve heads-up ekranındaki (HUD) simge tabanlı arayüzü kullanıyor. Her ikonun belirli bir etkisi vardır; Örneğin, Görünüm simgesi, oyuncuya nesneleri yakından incelemesine izin verirken, Dövüş simgesi oyuncu karakterinin kendi silahını hazırlamasına neden olur. Oyuncunun oyun boyunca ilerlemesi doğrusal değildir: alanlar araştırılabilir ve bulmacalar ve görevler herhangi bir sırada bitirilir. Oyuncunun not ekleyebileceği otomatik doldurma haritası, oyuncunun minimum seviyedeki parlaklığın üstünde gördüğü şeyi kaydeder. Oyuncu karakteri görüş hattını çeşitli miktarlarda uzatmak için ışık kaynakları taşıyabilir. Keşif eylemleri; yukarıdan aşağıya, atlama ve yüzmeyi içerir.

Ultima Underworld: The Stygian Abyss Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri:
 – İşletim Sistemi: DOS / Windows 3.1
 – İşlemci: 386SX İşlemci
 – Bellek: 570 KB RAM
 – Ekran Kartı: 256 Renk VGA Ekran
 – Depolama: 2 MB kullanılabilir alan
 – Ses Kartı: Ses Blaster uyumlu ses kartı