Valve, Steam Gruplarının Sistemini Değiştiriyor!

Valve, Steam Gruplarının Sistemini Değiştiriyor!

Valve Grup Sistemine Kısıtlı Mod Ekledi!

Valve‘nin Steam‘de yaptığı en son değişiklikler Steam topluluk gruplarına katılma sürecini basitleştirmek ve spam yoluyla kötüye kullanımlarını azaltmak amacıyla yenilikler getiriyor. Valve’ye göre eski sistem, Steam daha küçük ve daha basit bir yer olsa hiç sıkıntı yaratmıyor ancak Steam ne küçük nede basit… Dolayısıyla değişiklikler bir gereklilik olarak görülüyor.

Birinci sorun, eski sistemde yalnızca iki tür grup vardı: herkesin girebildiği Public(Halka Açık) ve davet gerektiren Özel gruplar. Ancak özel gruplara hile hurda ile girenlerden grup sakinleri şikayetçi olmaktaydı.

Dolayısıyla, Valve, kullanıcıların girmeyi talep edebileceği yeni bir “Kısıtlanmış” Steam grubu türünü hayata geçirdi. Uygulamalar artık grup yöneticilerine gidecek, bu grup yöneticileri de, isteği ya onaylayacak ya da red edecektir. Hem Herkese Açık hem de Özel gruplar artık Kısıtlı Grup haline gelebilecek. 

Valve’nin açıklaması şöyle: “Daha önce” Özel grup “olan herhangi bir grup, kullanıcıların grubunuza katılmalarını isteyebilecek bir ” Kısıtlı grup “a dönüştürülebilecek. Bu grup sahibi tarafından istediğiniz zaman değiştirilebilir. Grubunuz şu anda ‘Kısıtlı’ olarak ayarlandıysa ve türü daha önceden ‘Kapalı’ olarak değiştirmişseniz, gerekeni yapıp grubunuza katılmak için bekleyen tüm istekleri reddedeceğiz. Grubunuzu ‘Kısıtlanmış’ dan ‘Herkese Açık’ olarak değiştirirseniz bekleyen tüm talepleri onaylayacağız. ” dedi.

Valve Grup Sistemine Kısıtlı Mod Ekledi!

Artık Daha Az Spam Göreceksiniz!

Valve ayrıca, grup davetlerinin yıllar içinde yardımseverlikten spam’e dönüştüğünü ve organize spam göndericilerin sayısının büyük oranda gruplar oluşturmak için bot kullandığını” kaydetti. Spam gönderenler yeni gruplar kurarlar, rastgele Steam kullanıcılarını davet etmek için botlar kullanırlar ve yeterince geniş bir kitleyi inşa ettikten sonra üyelere sık sık duyuru yayınlayarak çeşitli web sitelerini veya teklifleri tanıtmak için bu grupları kullanırlar.

Valve, ”Sorun göründüğünden daha ciddi. Spam gönderilmesi için açıkça yaratılan yeni grupların sayısı meşru gruplardan daha fazla”. Bu yüzden de bununla mücadele etmek için sistem değiştirildi, böylece grup davetiyeleri yalnızca Steam arkadaş listenizdeki kişilere gönderilebilecektir. 

Valve, “Bu sistemde, hâlâ arkadaşlarınızla takılmak ya da benzer ilgi alanlarına veya kazanımlara sahip insanlar ile vakit geçirmek için kısıtlı bir grup oluşturma şansınız var. Bu yeni özellikler ve iyileştirmeler, Steam gelen kutusuna görünen spam grup davetlerini ortadan kaldırırken, ilgilendiğiniz gruplara katılmanızı kolaylaştıracaktır. Önümüzdeki bir haftalarda toplu olarak yaratılmış ve yalnızca spam amaçlı amaçlarla var olan gruplaağların tanımlanması ve yasaklanması üzerinde de çalışacağız.” dedi.

Artık Daha Az Spam Göreceksiniz!