Valve’nin Yeni Oyunu Artifact Steam’de Çıkıyor

Valve’nin Yeni Oyunu Artifact Steam’de Çıkıyor

Artifact

Artifact

Valve‘in yeni oyunu Artifact’in, sonunda bir çıkış tarihi var. Dijital kart oyunu 28 Kasım’da PC için piyasaya sürülecek ve daha sonraki bir tarihte mobil olarak kullanılabilecek.

Artifact kavramsal olarak, Valve’in bir başka oyunu Dota 2‘ye dayanmaktadır. Artifact’te oyuncular, Dota 2’deki üç şerit gibi üç ayrı oyun tahtası üzerinde birbirleriyle karşı karşıya gelecek ve rakibinin tarafına başarılı bir şekilde gidip, üç düşman kulesinden iki tanesini yok ederek ya da bir kulenin yıkılmasından sonra ortaya çıkan “Ancient” i bozguna uğratılırsa zafer kazanılır.

Her oyuncunun beş tanesi kahraman olan 40 karttan oluşan kendi destesi vardır. Artifact’ın lansmanında, oyuncuların farklı stratejilerle başlamasını sağlayan 40 farklı kahraman mevcut olacak. Oyuncunun güvertesindeki diğer 35 kart, tahtadaki benzersiz etkilerine bağlı olarak dört farklı renk temasına (kırmızı, yeşil, siyah ve mavi) ayrılan kahraman yetenekleri ve öğelerdir.

Dota 2 gibi, Artifact oyuncuya karşı oyuncu şeklindedir. Maçlar her zaman çevrimiçi oynanır, ancak oyuna yeni başlayanlara öğretmek için bir bilgisayara karşı çevrimdışı bir öğretici modu kullanılabilir.

Artifact, son derece popüler Magic: The Gathering kart oyununun ardındaki aynı adam Richard Garfield tarafından tasarlanmıştır. Artifact, Windows, Mac ve Linux’te Steam aracılığıyla çıkacak ve 2019’da Android ve iOS için kullanılabilir. Oyunun fiyatının ise 20 dolar civarında olması bekleniyor.