Verge Coin (XVG) Nedir? Verge (XVG) Nasıl Alınır?

Verge Coin (XVG) Nedir? Verge (XVG) Nasıl Alınır?

Verge (XVG) Nedir?

Verge (XVG) Nedir?

Verge, günlük kullanım için tasarlanmış bir kripto para birimidir. Orijinal Bitcoin blok zincirini iyileştirir ve kişisel gizliliği koruyarak doğrudan işlemleri yapmanın hızlı, etkili ve merkezi olmayan bir şekilde bireylere ve şirketlere sunmayı amaçlar.

Dijital para birimi Verge (XVG), Ekim 2014’te işlem görmeye başladı, bu nedenle piyasadaki en büyük oluşturucusu bilinmeyen paralardan biri. Ancak, kripto para birimi ilk başlatıldığında, DogeCoinDark olarak adlandırıldı. DogeCoinDark’ın geliştiricilerinin amacı, geliştirilmiş gizlilik özellikleri ile eğlenceli bir isimsiz Dogecoin tabanlı dijital para birimi oluşturmaktı. Şubat 2016’da DogeCoinDark’ın arkasındaki ekip, parayı yeniden markalamaya ve iyileştirme çalışmaları için kripto para birimini “Verge” olarak isimlendirmeye karar verdi. 

Verge, anonimlik merkezli ağlar Tor ve i2P’nin kullanımı gibi mahremiyet arttırıcı özellikler ekleyerek Bitcoin blok zincirini iyileştirir. Arka planı şebeke güvenliği ve çevrimiçi gizlilik içinde olan ‘Sunerok’ tarafından yaratılmış ve öncülük etmiştir. 

Peki Verge (XVG) kripto para birimine yatırım yapılmalı mı? Bu durum sizin ne düşündüğünüz ile ilgilidir. Bu nedenle Verge’nin yatırım örneği aslında çok basittir. Kripto para birimi kullanıcılarının, ödeme gizliliğini korumak için anonim paralara doğru gittikçe artacağına ve sizinkinin geliştirme ekibinin kendi para birimine yenilikçi iyileştirmeler sağlayabileceğini düşünüyorsanız, dijital varlık portföyünüze Verge’nin eklenmesi doğru hareket olacaktır. 

Bununla birlikte eğer, dijital para biriminin kullanıcıların adsız madeni paralara doğru göç etmeyeceğine inanıyorsanız veya Monero, DASH ya da PIVX gibi diğer gizli olmayan merkez paraların daha iyi teknoloji işlem ödeme çözümleri sağlayacağına inandığınızı düşünüyorsanız, Verge’yi satın almanıza gerek yoktur. 

Verge (XVG) sanal para birimine yatırım yapıp yapmayacağınıza bu düşünceler doğrultusunda belki karar verebilirsiniz. 

Verge (XVG) Nasıl Alınır?

Altcoin alım satım işlemleri ülkemizde biraz sıkıntılı olabilir. Çünkü bir çok altcoin işlmeleri ülkemizdeki Bitcoin borsalarında yoktur. Verge (XVG) de onlardan biridir. Bu yüzden Verge alım satım işlemleri için yurt dışı borsalarını kullanmanız gerekmektedir. Bu doğrultuda altcoinler ile alım satım işlemlerinin nasıl yapıldığını anlatan yazımızı inceleyebilirsiniz.  “Altcoinler Nasıl Alınır“? makalemiz.  

Türkiye’deki coin siteleri için Coin Borsaları yazımıza bakabilirsiniz. 

İsterseniz “Bitcoin Nasıl Alınır?” yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıca güncel Coin Fiyatları için bu websitesinden yararlanabilirsiniz.

Bitcoin Üretmek İçin Hangi Ekran Kartını Seçmeliyiz” videosuna da bakabilirsiniz.