WhatsApp Blackberry OS ve Windows Phone’u Yeni Yılda Terk Ediyor

WhatsApp Blackberry OS ve Windows Phone’u Yeni Yılda Terk Ediyor

WhatsApp Blackberry ve Windows Phone

WhatsApp Blackberry ve Windows Phone

WhatsApp, yıllar geçtikçe eski mobil işletim sistemlerine veda ediyor. Özellikle; BlackBerry OS (BlackBerry 10 dahil) ve Windows Phone 8.0 veya daha eskisi için 31 Aralık tarihinde sona geliniyor. Facebook’a ait mesajlaşma uygulaması bu platformlarda çalışmaya devam etse de, kullanıcılar yeni hesaplar oluşturamaz veya mevcut hesapları doğrulayamazlar. Oh ve WhatsApp, uygulamanın herhangi bir zamanda işlevinin durabileceğini iddia ediyor, bu yüzden belki de artık telefonlarınızı yükseltmenin zamanı geldi.

Yalnızca son birkaç ay içinde, WhatsApp bazı kullanışlı özellikleri (gönderilen metinler için hızlı silme, gerçek zamanlı konum paylaşma ve yeni evrensel emoji gibi) açıkladı. Ancak eski platformlar, şirketin işlevlerini ileriye doğru genişletmek için ihtiyaç duyduğu bu “yetenekler” hakkında ilgilenmiş gibi gözükmüyorlar.

BlackBerry 10 desteğinin sona erdirilmesi için son tarihini uzattıktan sonra, WhatsApp açıkça OS ile bittiğini belirtti. BBM üzerinden ileti uygulamasını tercih eden bir BlackBerry kullanıcısıysanız (kim yapmaz?), Android’de çalışan daha yeni bir aygıtı daima alabilirsiniz. Bu arada, 8.1 veya daha üst bir sürümdeki Windows Phone kullanıcısıysanız bir şey hakkında endişelenmenize gerek yoktur.

Kaynak: 1