”Wii U” İçin En İyi 12 Oyun

”Wii U” İçin En İyi 12 Oyun

1-The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild tarihsel ve sanatsal bir başarı olarak nitelendirilebilir. Oyun öylesine yaratıcı ve sürprizler ile dolu ki adından uzuunca yıllar bahsettireceğine bahse girerim. Ayrıca, önündeki Zelda oyunlarından da farklı. Yıllarca Zelda oyunlarını ‘Hayır’ kelimesi ile tanımladılar. Bunun sebebi oyunda sürekli Bu bölgeye doğru eşyayı bulup bulmacayı çözene kadar ulaşamazsınız denmesiydi. Breath of the Wild şimdiye kadarki en iyi Zelda oyunudur ve artık Zelda oyunlarını ‘’evet’’ kelimesiyle tanımlayabiliyoruz. 

1-The Legend of Zelda: Breath of the Wild

2-Super Mario 3 World

Büyük EAD Tokyo stüdyosu, diğerleri kadar çekici ve eğlenceli bir oyun olan Super Mario 3D World ile Wii U’da ilklerini yaptı. Oyun klasik side-scrolling Mario oyunlarıyla her yere gidebildiğimiz 3D Mario oyununlarının karışımı melez bir oyundur. Mario, Luigi, Prenses Şeftali ve kaplumbağa arkadaşları ile aynı odada oluyorlar ve dördünü birden de aynı anda oynayabiliyorsunuz. Oyunun bazı kısımları tanıdık gelebilir fakat bu o kurtarmalı Mario oyunlarından değil emin olabilirsiniz.

2-Super Mario 3 World

3-Super Smash Bros.

Şeftali ve Luigi arasındaki kavgada kimin kazanacağını hiç merak ettiniz mi? Luigi ile Wii Fit Trainer arasında kavgaya ne dersiniz? Sarmadı mı? Peki, Şeftali, Luigi, Wii Fit Eğitmeni ve şu ataride ördek avlayan köpeğin kavgası nasıl olurdu? Super Smash Bros sayesinde, tüm bu dediklerimizi yapabilirsiniz. Super Smash Bros, tüm mücadelelerin üstünde, görünüşte sınırsız bonus modları, alternatif oyun türleri ve gizli kaynakları içeriyor. Ancak, keşfetmek için garip ve komik başka şeyler de olabilir… Keşfedin ve bulun.

3-Super Smash Bros.

4-Splatoon

Wii U’nun büyük rekabetçi çevrimiçi silah oyunu, diğer rekabetçi online oyunlara pek benzemez; Çünkü biraz “Nintendo”nun parmağı var. Splatoon, farklılığından övgüyle bahsediyor ve eğlenceli oyununu, hızlı, coşkulu stil anlayışıyla süslüyor.

4-Splatoon

5-Tokyo Mirage Sessions #FE

Shin Megami Tensei’nin yaratık savaşlarını ve Fire Embem’in stratejisini alın, ünlü olmak isteyen Japon gençlerin canavarlar ile dolu olan Tokyo’yu keşfetmesini de ekleyin. Ne oldu= Tabiki, Tokyo Mirage Oturumları #FE.

Senaryo genel olarak aptalca fakat modern Tokyo kurgusu gerçekten bir harika. Üstelik oyunun tur bazlı savaşları oldukça stratejik.

5-Tokyo Mirage Sessions #FE

6-Bayonetta 2

Parlak ışıkları ve yüksek sesli müziği ile Bayonetta serisini muhteşem bir şekilde devam ettirmiştir. İlk oyunda yapabildiğimiz her şeyi gene yapabileceksiniz ve üstüne bir de sürü yeni silah ve yeteneğe kavuşacaksınız.

6-Bayonetta 2

7-The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Legend of Zelda serisinin en güzel oyunlarından biridir. Yüksek çözünürlükte grafikler, oyun deneyimini düzene sokan ve geliştiren şeyler ekler ile oyuna yeniden başlayın. 

7-The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

8-Pikmin 3

Oyun alanı, Dünya’nın yakınlaştırılmış bir versiyonudur; Oyuncular Alph, Brittany, Charlie’den oluşan üç küçük kâşifin hepsini kontrol edebiliyor. Oyunun bu Wii U versiyonu dokuz saatlik bir kampanyayı tamamlamak için mükemmel kooperatif ve rekabetçi modları getiriyor.

8-Pikmin 3

9-Super Mario Maker

Sen Mario sever misiniz? Tabii ki. Super Mario Maker sayesinde, gözleriniz parçalanana kadar sonsuza dek Mario oynayıp mantar yiyebileceksiniz. Mario Maker, kendi özel Mario seviyelerinizi oluşturmanıza izin veren bir oyundur ve bunu yapmak çok eğlencelidir. Diğer oyuncuların yarattığı en garip, en eğlenceli ve daha zor seviyeleri geçip geçemeyeceğinizi Nintendo’nun yapmış olduğu seviylerde test etmek çok eğlencelidir.

9-Super Mario Maker

10- Mario Kart 8

Aynı Mario Kart formulaya benzeyen oyun absürd derecede yeniden ayarlanmış ve geliştirilmiş kolayca oynayabileceğiniz en eğlenceli oyunlarından biridir, aynı zamanda Wii U için de en iyi oyunlardan biridir. Önceki Mario Kart oyunlarında olan savaş modunu sevenler belki bu oyunu beğnemeyebilir, çünkü savaş modu oyunda yok.

10- Mario Kart 8

11- The Wonderful 101

Bir süper kahraman olmak, tek başına eğlenceli oluyor; aynı anda 100 süper kahraman olmak ise biraz gülünç oluyor. İsminde gördüğümüz gibi Wonderful 100 (ekstra 1 siz olacaksınız) bu oyundaki işiniz, doğal olarak, savaşan uzaylılardan dünyayı kurtarmak olacak. Bunu silahlı, kılıçlı ve bumeranglı haçlı şapkası olan çeteniz ile yapabileceksiniz. Devasa robotlarla inanılmaz manzara arasında çılgınca mücadeleleri birleştirin ve Wii U’nun en orijinal oyunlarından birine sahip olun.

11- The Wonderful 101

12-ZombieU

ZombiU’nun Londra kurgusu gerçekten güzel fakat oyunu asıl parlatan şey tek oyunculu oyunları ve asimetrik çok oyunculu oyunlarıdır. Oyunun asimetrik çok oyunculu savaşları başkalarına karşı savaşırken, kötü adamları kontrol etmeyi kahraman olmaktan daha eğlenceli hale getiriyor.

12-ZombieU