Windows 10 Güncellemeler için Artık Makine Öğrenimini Kullanıyor

Windows 10 Güncellemeler için Artık Makine Öğrenimini Kullanıyor

Windows 10 Güncellemeler Daha Az Sinir Bozucu Olacak

Windows 10 Güncellemeler Daha Az Sinir Bozucu Olacak

Windows 10‘un daha fazla sinir bozucu yönlerinden biri, işletim sisteminin, onu kullanmaya devam ederken güncellemeleri yüklemeye başlayabilmesidir. Microsoft bu agresif yaklaşımı, yükleme işlemini erteleme özellikleriyle güncellemeye çalışmış olsa da, Windows 10 kullanıcıları güncellemeleri kullanımdayken cihazların yeniden başlatmasından şikayet etmeye devam ediyor.

Microsoft bu geri bildirime tepki olarak, sorunların farkında olduğunu söylüyor. Microsoft’un Windows Insider şefi Dona Sarkar, “Sizi duyduk ve bu acıyı hafifletmek için, eğer bir güncellemeniz varsa, yeniden başlatma mantığımızı daha uyarlamalı ve proaktif bir sistem kullanmak için güncelledik.” diye açıklıyor. Microsoft, cihazı yeniden başlatmanın en iyi zamanının makine öğrenmesiyle ne zaman olduğunu doğru bir şekilde tahmin edeceği bir “öngörü modeli” yetiştirdiğini söylüyor. Sarkar şöyle devam ediyor; “Yeniden başlatmadan önce cihazınızı şu anda kullanıp kullanmadığınızı kontrol etmekle kalmayacak, aynı zamanda cihazı bir fincan kahve alıp kısa bir süre sonra geri dönüp bırakmayacağınızı da anlamaya çalışacağız.”

Microsoft bu yeni modeli dahili olarak test ediyor ve “ümit verici sonuçlar” gördüğünü söylüyor. Yazılım üreticisi modeli sürekli olarak bulut tabanlı olarak güncelledi ve şimdi ek geribildirim almak ve test için Windows Insider’a açılıyor. Windows 10 test kullanıcıları güncellenen modeli bugün Insider’lara verilen en son Redstone 5 ve 19H1 güncellemelerinde görmeye başlayacaklar. Microsoft’un güncelleme modeli nihayet düzeltildiyse, Windows 10’un en sinir bozucu yönlerinden birine son verebilir.