Windows 10 Sonunda Geliştirilmiş Ekran Görüntüsü Alma Aracı Getiriyor

Windows 10 Sonunda Geliştirilmiş Ekran Görüntüsü Alma Aracı Getiriyor

Ekran Görüntüsü Alma Aracı

Ekran Görüntüsü Alma Aracı

Microsoft, bu hafta Windows 10’a yeni bir güncellemeyi test ediyor ve bu, yaklaşan ana güncelleme için yeni bir ekran görüntüsü deneyimi içerecek. ShareX ve Lightshot gibi üçüncü taraf uygulamaları Windows 10’da ekran görüntüsü alma yolunda ilerlerken Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının ekran görüntülerini almak ve paylaşmak için daha iyi bir yol istediklerini fark etti.

Daha önce Windows 10’un Windows Ink özelliği ile birlikte gelen Screen Sketch, ekran görüntülerini alabilen ve onlara açıklama eklemek için seçenekler sunan ayrı bir uygulamaya dönüştürülüyor. Microsoft, yıllar boyunca çeşitli ekran kesme araçlarını denedi, ancak yeni bir winkey + shift + S klavye kısayolu, ekran görüntüsünü kırpmak ve panodan anında paylaşmak için bir alan seçme aracı getirecek. Uygulama ayrıca bir bildirim tetikleyecek ve böylece ekran görüntüsüne açıklama ekleyebilecek ve paylaşabileceksiniz. Bu özellik ile klavyedeki baskı ekranı düğmesini de değiştirebilirsiniz; böylece düğmeyi bugünkü winkey + printscreen kombinasyonundan çok daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Ekran Görüntüsü Alma

Ekran Görüntüsü Alma

Microsoft, yeni ekran görüntüsü alma aracının yanı sıra Fluent Design’ı da bu yeni yapıda (17661) değiştiriyor. Windows 10 Zaman Çizelgesi özelliğinin Görev Görünümü alanında, Windows 10 Nisan 2018 Güncelleştirmesi’nde eklenen diğer efektlerle eşleşen yumuşak bir bulanıklık efekti vardır. Bildirimleri bastıran bir özellik olan Focus Assist, artık tam ekran oyun oynarken de otomatik olarak etkinleştirilecek. Microsoft ayrıca eski Denetim Masası ses özelliklerinin daha fazlasını Windows 10’daki ana ayarlar uygulamasına ekliyor ve Dosya Gezgini’nde Yüksek Verimlilik Görüntü Dosyası Biçimi (HEIF) desteğini geliştiriyor.

Gelecek hafta şirketin Build geliştirici konferansında, Redstone 5 kod adı verilen bu büyük Windows 10 güncellemesiyle ilgili planlarını daha ayrıntılı bir şekilde açıklamak için Microsoft’u bekliyoruz. Microsoft’un Joe Belfiore’si Salı günü bir açılış konuşması yapacak.