Windows 10 Telefonlar için Instagram Uygulaması Kaldırıldı

Windows 10 Telefonlar için Instagram Uygulaması Kaldırıldı

Instagram, Windows 10’lu Telefonlar İçin Desteğini Sonlandırdı

Instagram, Windows 10'lu Telefonlar İçin Desteğini Sonlandırdı

Bu işin bittiğini söylemenin gerçekten birçok yolu var. Işıkları kapatıp açmak gibi Microsoft Store‘dan Windows 10 Mobile için Instagram’ı kaldırabilirsiniz. Windows 10 Instagram için son güncelleme 30.1569.12133.0 sürümünde bazı yeni özellikler ekledi, ancak uygulamayı işletim sisteminin mobil sürümünü çalıştıran telefonlara yükleme seçeneği kaldırıldı. Hala Windows 10‘un masaüstü sürümü için kullanılabilir.

Uygulamanın yerine, Windows 10 Mobile kullanıcıları, Instagram‘daki mobil web sitesini Edge’de (Instagram.com) ziyaret ederek kullanabilirler. Mobil site, kullanıcıların filtreleri kullanmalarına, fotoğraf göndermelerine, hikayeleri koymalarına ve daha fazlasını yapmalarına olanak tanır.

İronik bir şekilde, Windows Phone kullanıcıları fotoğraf ve video paylaşım uygulamasının bir sürümünü almak için altı yıl boyunca uğraşlar verdi. Instagram’ın sahibi olan Facebook, platform tarafından düzenlenen pazar payının bir Instagram uygulamasının geliştirilmesini gerektirdiğini düşünmüyordu. Ancak, Mart 2016’da, Windows Phone için Instagram’ın beta sürümü, Windows 10 Mobile kullanıcılarıyla sınırlı olmasına rağmen nihayet ortaya çıkmıştı. Ve şimdi, uygulama Microsoft’un işletim sisteminin mobil versiyonu için artık mevcut değil.

Kaynak: 1