Xbox One Güncelleme Ana Ekranı Ve Arayüzü Değiştiriyor

Xbox One Güncelleme Ana Ekranı Ve Arayüzü Değiştiriyor

Sistem genelinde benzer bir estetik var ancak radikal olarak farklı düzen sunuyor. İlk Giriş ekranında, daha önce yaptığınız şeylere geri dönmenizi sağlayan iki öneri (sizin gibi benzer oyunları oynayabilecek yeni bir arkadaşa önerilir gibi) getiren yeni bir bar bulunmaktadır ve sizinle alakalı bir anlaşma vurgulanmaktadır. Bunun hemen altında, Oyunlarım ve Uygulamalarım’ın yanı sıra daha önce oynadığınız oyunlar ve uygulamalar ile diğer şeyler arasındaki bağlantılar bulunan bir alan var. 

Xbox One Güncellemesi

Bir oyunu veya Xbox Live arkadaşını, farklı şeyler barındırabilen bu ekranlardan birini oluşturan bir “içerik bloğu” olarak kaydedebilirsiniz. Bu her zaman aynı olmaz. Bir oyunun İçerik Bloğu, Oyun Merkezi’ne bir bağlantı içerir ve bir oyun geliştiricisinden bir Etkinlik Yayını gönderisi, arkadaşlarınızın şu anda oynadığı arkadaşlar, kazanacağınız yakın bir başarı vb. olabilir. Ayrıca, Xbox Game Pass başlıklarını veya pinlerini barındıran bir ekran tercih ederseniz seçebilir veya başlangıç Ana Ekranından başka hiçbir şey yapmayı tercih ederseniz o seçimi de yapabilirsiniz. 

Xbox One

 Xbox One

Yeni Xbox One Güncellemesi

Microsoft’tan Mike Ybarra, “Ekip her zaman Xbox deneyimini daha hızlı ve daha hızlı hale getirmek için çalışıyor” dedi. “Bu sürümde, Ev, Sosyal ve Oyunlar ile Uygulamalarımız arasındaki beklemeyi bir gösterge tablosu deneyimiyle birleştirerek ortadan kaldırdık, daha fazla oyun izlemeye gerek kalmadığı için daha da eğleneceksiniz” dedi. 

 Ayrıca yeni Xbox One Güncellemesinde rehber de bir kez daha değiştirildi ve önceki yenileme gibi hız vurgusu yapıldı. Bu sürümde, sekmeler mevcut dikey düzenleme değil yataydır ve diğer şeyler yanında sistem ayarlarına bir bağlantı içeren bir “eylem merkezi” içerir. 

Bir diğer değişiklik, Ana ekranda, size bir defada daha fazla gösterecek şekilde yeniden tasarlanmış Topluluk sekmesini içeriyor. Ana Giriş ekranı gibi, bir filtre sistemi kullanarak gösterilenleri özelleştirebilirsiniz. 

Bunların hepsi bu yılın ilerleyen aylarında çıkan bir güncellemenin bir parçası olarak sunulacak. Bununla birlikte, Alpha Ring‘deki Xbox İçerdekiler, şu andan itibaren değişiklikleri görmeye başlayacak ve ilerleyen haftalarda güncelleme alan daha fazla Insider üyesi olacak. 

Buna paralel olarak, Windows 10‘un Oyun Çubuğu – Oyun Modunun; Oyun Çubuğundan doğrudan etkinleştirilebilmesini veya devre dışı bırakılmasını sağlayan bir güncelleştirme alıyor . Karıştırıcı aracılığıyla yayınladığınız sesi de özelleştirmek daha kolay olacak ve Windows 10’un Ayar menüsünde yeni bir Xbox Live Network Sorun Giderme seçeneği geliyor.