Xbox One Klavye ve Fare ile Nasıl Çalışır ?

Xbox One Klavye ve Fare ile Nasıl Çalışır ?

Xbox One Klavye ve Fare Desteği

Xbox One Klavye ve Fare Desteği

Microsoft, uzun süredir Xbox One‘ın klavye ve fare için destek ekleyeceğini söyledi. Şimdi, Xbox yönetmeni Mike Ybarra bunun hala devam ettiğini doğruladı ve aslında desteklenen ilk oyunları yakında duyabiliyoruz. Bu hafta sonu PAX West panelinde konuşan Ybarra, klavye ve fare desteğinin “kesinlikle gelmekte” olduğunu söyledi. Klavye ve fare kullanan insanların joystick kullanan insanlara karşı üstünlüğü hakkında kullanıcılarının endişelerinin farkında olduğunu da sözlerine ekliyor. 

Ybarra, (WindowsCentral aracılığıyla) “Bunu nasıl yapacağımız konusunda çok akıllı olmak zorundayız. Bir çok şeyi geliştirici seçimine bırakacağız.” dedi. “Birçok kişi ‘Adaletli olmak açısından bunu yapamazsınız’ diye bana tweet gönderiyor ve biz bunu anlıyoruz. İki platform çalıştırıyoruz; Windows platformu ve Xbox platformu.” 

Xbox One Klavye ve Fare

Xbox‘a klavye ve fare desteği eklendiğinde, Ybarra Microsoft’un geliştiricilere en iyi uygulamalar hakkında “koçluk” vereceğini söyledi. Verdiği bir örneğe göre; oyuncunun joystick/klavye ve fare kurulumuna göre oyuncuların kiminle oynamak istediğine karar verebilecek olmaları. 

“Rekabetçi bir oyununuz varsa, insanlar muhtemelen diğer klavyeli ve fare kurulumu olan insanlarla oynamayacağını veya yalnızca joystick olanlarla oynayacağını ya da bunlardan herhangi biriyle oynayacağını seçeceklerdir.” dedi. “Dolayısıyla klavye ve fare destekleyen ilk oyunlarımızı yakında göreceksiniz, bunların neler olduğunu açıklayamıyorum, ama çok yakında. Daha sonra geliştiriciler ilgili olarak temel ileri klavye veya fare kullanımını seçecekler ya da seçmeyecekler.” 

Microsoft’un Gears of War 4 oyunu, Xbox One ve PC arasındaki çapraz oynamayı destekliyor. Dolayısıyla şirket joysticke karşı klavye ve fare kurulumunu test ediyor. Xbox One oyuncuları PC kullanıcılarıyla oynamak isteyip istemediklerine karar verebilir. 

Sizler Xbox One’da klavye ve fare desteği görmek ister misiniz? Görüşlerinizi forum sayfamızda belirtebilirsiniz